Ultimele Știri

Situație critică pentru OMV Petrom: S-au înregistrat pierderi semnificative în trimestrul al treilea

OMV Petrom înregistrează pierderi semnificative în trimestrul al treilea, având la nouă luni un profit net de 991 milioane lei (223,1 mil.euro), în scădere cu 59% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările au coborât cu 16%, la 13,62 miliarde lei (3,06 mld. euro), după ce preţul ţiţeiului la nivel internaţional s-a înjumătăţit faţă de cotaţiile din 2014.

În intervalul iulie-septembrie compania a avut pierderi de 46 milioane lei, faţă de un profit de 691 milioane lei în precedentele trei luni, conform Mediafax.

„În primele nouă luni din 2015, performanţa financiară a Grupului a fost sever afectată de scăderea cu aproximativ 50% a preţurilor ţiţeiului comparativ cu perioada similară a anului precedent. Într-un mediu de piaţă cu preţuri mici la ţiţei ce ar putea dura, am decis să ne reducem estimările privind preţul viitor al ţiţeiului, ceea ce a determinat ajustări de depreciere ale unor active din segmentul Upstream. Efectul negativ din Upstream a fost doar parţial compensat de rezultatele bune din Downstream, datorate modelului nostru de afaceri integrat şi susţinute de marjele de rafinare îmbunătăţite, precum şi de cererea de produse crescută”, a declarat directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*