Situația gravă din spitale: Peste 2.000 de persoane s-au infectat cu HIV după transfuzii de sânge

Deși toate spitalele sunt obligate prin lege să verifice sângele, înainte de transfuzie, pentru HIV, hepatita B, C şi alte infecţii, se pare că acest lucru nu se înâmplă de fiecare dată. Rapoartele oficiale au aratat că cel putin 2.234 de oameni au fost infectați în urma transfuziilor de sânge, în India.

Fiecare astfel de test costă 1.200 de rupii (18 dolari), iar cele mai multe spitale din India nu au facilităţi de testare”, a declarat activistul Chetan Kothari pentru BBC. El a cerut ca aceste date să fie făcute publice.

„Chiar şi într-un oraş mare cum e Mumbai, doar trei spitale private au facilităţi de testare a sângelui pentru HIV. Chiar şi cele mai mari spitale de stat nu au tehnologia necesară pentru a depista infecţii ale virusului HIV. Aceasta este o problemă foarte gravă şi trebuie abordată de urgenţă”, a adăugat Chetan Kothari.

Când au apărut rezultatele ratelor de infectare, în nordul statului Uttar Pradesh au fost depistate cel mai mare număr de transmisii – 361 de cazuri. În vestul ţării, statul Gujarat, a înregistrat 292 de cazuri şi 276 de cazuri în Maharashtra, conform Realitatea.net.

Doar săptămâna trecută un băiat în vârstă de trei ani a fost infectat cu HIV, după ce a primit sânge contaminat pentru tratarea rănilor grave provocate de nişte arsuri.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *