Ultimele Știri

Situația din Ucraina se agravează! Separatiștii renunță oficial la armistițiu

Liderii separatişti din estul Ucrainei au declarat că nu vor mai respecta armistițiul de la Minsk, după ce autoritățile de la Kiev au refuzat să le ofere un statut special regiunilor din Donețk și Lugansk.

Militanţii proruşi îl acuză pe Petro Poroşenko că ar fi încălcat prevederile acordul de încetare a focului în estul Ucrainei, când a propus Parlamentului anularea statutului special pentru unele raioane ale regiunilor Doneţk şi Lugansk și a semnalat că ei nu îl vor mai respecta. Totuşi, separatiştii spun că sunt dispuşi să renegocieze armistițiul semnat în 5 septembrie la Minsk, în vederea încheierii conflictului militar.

De partea cealaltă Poroșenko, care acuză în aceeași măsură rebelii de încălcarea acordului de la Minsk prin organizarea de alegerilor de duminică, a dispus mobilizarea mai multor soldaţi în oraşe-cheie ale conflictului ucrainean, dar şi ridicarea unor fortificaţii pentru a respinge o posibilă ofensivă a separatiştilor.

„Am dat ordin ministrului Apărării şi şefului Armatei să creeze noi unităţi militare, care vor fi capabile să respingă posibilele atacuri în direcţia oraşelor Mariupol, Berdeansk şi Harkov, dar şi în nordul regiunilor Lugansk şi Dnepropetrovsk”, a declarat Petro Poroşenko.

Aceste acțiuni nu fac decât să îndepărteze Estul Ucrainei de aplanarea conflictului militar care provoacă victime în fiecare zi.

Citește și http://www.presalibera.net/incapacitatea-europei-de-a-evita-un-nou-conflict-inghetat_189759.html

Ultimele noutăți de pe frontul ucrainean anunță că teroriștii își intensifică atacurile asupra forțelor antiteroriste după sosirea “convoiului umanitar” din Rusia, astfel situația rămâne critică în regiunea aeroportului Donețk, dar și în localitățile Nikișino, Orlovo-Ivanovka, Granitnoe, Pavlpoli.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*