Ultimele Știri

Sistemul sanitar, într-o situație jalnică la Galați

Sistemul sanitar din România se confruntă de mult timp cu o situație critică. Sistemul de sănătate din România prezintă disfuncţii majore și, din păcate, acest lucru are repercusiuni directe asupra stării de sănătate a populaţiei.

Într-o situație de neimaginat se află Spitalul Județean din Galați. Din cauza mirgării spre alte țări ale personalul medical, spitalul a rămas cu un deficit de 150 de medici. Mai mult, în unele secții și compartimente nu exista deloc cadre medicale. 

Spitalul județean a înaintat un raport Consiliului Județean din Galați prin care a prezentat situația precareâă în care se află. Potrivit raportului există 247 de posturi de medic ocupate însă alte 148 de posturi necesare sunt vacante. Prin urmare, aproximativ 40 la sută din personalul medical necesar lipsește. La secția de Medicină Nucleară a spitalul din Galați nu există niciun medic, le fel și la secțiile de nefrologie și endoscopie. 

Din păcate, în zilele noastre, mergi la spital pentru tratarea unei afecțiuni și ieși din spital mai bolnav. Acest lucru se întâmplă din cauza personalul medical insuficient și nepregătit, a lipsei aparaturii necesare depistării și tratării afecțiunilor dar și a condițiilor precare din spitale. Cum se face că, fiind cetățeni europeni, cu acte în regulă, ne confruntăm cu astfel de probleme? 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*