Ultimele Știri

Sistemul energetic românesc are nevoie de investiții de miliarde de euro anual

Sistemul energetic românesc are nevoie de investiții de miliarde de euro anual, conform lui Radu Dudău, consilier al ministrului de resort și manager al proiectului.

Radu Dudău a declarat, în cadrul unei conferințe, că în funcție de țintele pe care și le va asuma țara noastră la nivel european, sistemul energetic românesc are nevoie de investiții de miliarde de euro.

„În prezent, lucrăm de zor la modelarea cantitativă a datelor din strategia energetică, alături de consultantul selectat. Sistemul național de energie are nevoie de investiții de miliarde de euro anual în producție, în infrastructura de transport, distribuție, consum, eficiență energetică și așa mai departe. Dorim să venim cu cifre specifice în funcție de diferite scenarii”, a spus Dudău, în cadrul conferinței Focus Energetic.

Potrivit acestuia, consultanții analizează trei scenarii, în funcție de țintele de politică energetică asumate de România la nivel european.

„Un scenariu analizează situația în care, în 2020, se opresc obligațiile de politici energetice pe care le are România în momentul de față. Scenariul central este cel de aliniere la obligațiile europene, dar avem și un scenariu ambițios care face loc energiilor curate și decarbonizării, ca să vedem care vor fi costurile”, a susținut managerul de proiect.

Documentul final al Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, va fi publicat în jurul datei de 15 septembrie 2016, prin armonizarea aspectelor analizei calitative cu datele obișnuite prin modelare matematică macroeconomică, în cadrul analizei cantitative a sectorului energetic național, a anunțat, în luna mai, Ministerul Energiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*