Sistemele automate ale avionului EgyptAir au detectat fum la bord înainte de prăbuşire

  • Adrian Marinescu
  • 21 mai 2016
  • Externe
avion egyptair

Anchetatorii aviatici francezi confirmă că sistemele automate ale avionului EgyptAir au semnalat că au detectat fum la bord cu puţin timp înainte de prăbuşire, indicând un posibil incendiu la bord, informează Reuters online.

Sâmbătă, Biroul de anchete şi analize pentru securitatea aviaţiei (BEA) a anunţat că mesajele ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) emise de avion indicau detectarea fumului la bord cu puţin timp înainte de prăbuşirea în mare, confirmând astfel rapoartele din mass-media.

„Aceste mesaje nu ne permit să tragem o concluzie cu privire la ceea ce ar fi putut cauza fumul sau incendiul la bordul aeronavei”, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei franceze pentru securitatea aviaţei, adăugând că mesajele au indicat faptul că fumul a fost detectat către partea din faţă a cabinei.

El a declarat că prioritatea este de a găsi avionul şi cele două echipamente care înregistrează date de zbor, acestea conţinând înregistrările de voce din cabina de piloţilor şi date transmise de sistemele avionului.

Iniţial, site-ul Aviation Herald a raportat că senzorii au detectat fum în toaleta avionului, sugerând un incendiu la bord înainte de prăbuşire.

David Learmount, un expert în aviaţie, a declarat pentru Fox News că datele primite de la sateliţi indică faptul că un incendiu ar fi pornit în compartimentul de sisteme electronice de bordul avionului care a avariat computerele şi mecanismele de control asupra zborului, lucru care ar fi putut duce la prăbuşirea aeronavei .

Avionul Airbus A320 al companiei EgyptAir a dispărut de pe radar, în drumul său spre Cairo de la Paris, cu 66 de oameni la bord.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *