Ultimele Știri

Siria: Bashar Al-Assad trebuie să plece ori va fi alungat cu forța „militară”

Bashar Al Assad

Șeful diplomației saudite, Adel al-Jubeir, a avertizat marți la New York, că președintele sirian, Bashar al-Assad trebuie să părăsească puterea, în caz contrar riscând să fie alungat cu forța militară, conform AFP.

Acesta a ținut un discurs în  în fața reprezentanților presei în marja Adunării Generale a ONU, și a declarat că respinge inițiativele diplomatice ale Rusiei, aliată a Siriei, pentru o coaliție internațională contra grupării Statul Islamic.

„Nu există viitor pentru Al-Assad în Siria”, a subliniat ministrul saudit de externe, a cărui țară este adversară a Damascului și face parte de peste un an din coaliția militară condusă de Statele Unite, conform Agerpres.

Reprezentantul Raidului a declarat că sunt doar două opțiuni pentru rezolvarea situației din Siria: „Sunt două opțiuni pentru rezolvarea situației din Siria. O opțiune este un proces politic în cursul căruia va exista un consiliu de tranziție”.

„Cealaltă opțiune este opțiunea militară care se va încheia tot prin destituirea lui Bashar Al-Assad”, a ținut să sublinieze Adel al-Jubeir.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*