Ultimele Știri

Singurul portavion rusesc a intrat în reparații

Admiral Kuznețov portavion rusesc

Flota Navală Militară a Rusiei are în dotare doar un singur portavion, „Amiral Kuzneţov”, care a intrat de curând în reparații capitale.

Flota rusească dispune de o serie de submarine învechite, iar aviația încă are în dotare depășitele avioane de vânătoare Su-33. În aces sens, noile intenții de la Moscova sunt pentru a moderniza armata rusă de apărare.

Unicul portavion rusesc „Amiral Kuzneţov” a intrat în reparații capitale, pentru a putea fi echipat cu posibilități de decolare pentru noile avioane de luptă, MiG-29K și MiG-29K/KUB, care vor staționa în viitor de acesta.

Portavionul rusesc face parte din sistemul Sotobar, care permit o„decolare scurtă” de pe o rampă de lansare, ski-jump ramp, iar cu ajutorul aerofinish-ului pe puntea din colţ, angled deck, ceea ce limitează varietatea avioanelor care pot decola de pe el. Astfel, un avion de transport sau AWACS nu poate decola de pe rampa de lansare, iar portavionul impune limitarea greutăţii avioanelor la decolare.

Tendința de a înlocui depășitele avioane de vânătoare Su-33 cu MiG-uri moderne presupune și reparația capitală a „Amiralului Kuzneţov”. Portavionul din 1991 urmează să fie echipat cu o nouă instalaţie energetică, sisteme de apărare antiaeriană, sisteme de radiolocaţie, ceea ce îi vor permite prelungirea termenului de exploatare până la mijlocul anilor 2030.

Conform clasamentului din acest an al celor mai puternice armate din lume, realizat de Global Firepower, una dintre cele mai prestigioase organizaţii de analiză militară din lume, Rusia ocupă locul secund, cu un buget de peste 60 de miliarde de dolari.

Totuși armata rusă excelează doar la capitolul de arme de lansare terestră, cu 15.500 de tancuri și aproape 28 de mii de vehicule blindate, pentru că în aviație și flotă sunt depășiți nu numai de SUA, dar și de China, Marea Britanie sau Franța.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*