Ultimele Știri

Singurul balet pe gheață din lume vine la București

St. Petersburg State Ballet On Ice (Ansamblul de Balet pe Gheaţă din St. Petersburg) vine pe data de 6 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti pentru a susține un spectacol. Acesta începe la ora 19:00, iar scena Sălii Palatului se va transforma din nou în patinoar. 80 de artişti, care vor schimba 800 de costume, vor pluti în simetrii și volute de o plasticitate neîntrecută, aducând pe scenă feeria ”Spărgătorului de nuci”.

Baletul a trimis românilor un mesaj cu ocazia spectacolului ce va avea loc pe data de 6 decembrie: ”Suntem fericiți că propriul nostru oraș, leagănul lui Piotr llici Ceaikovski, ne aduce în România pentru a 175-a aniversare a acestui mare compozitor. În același timp, suntem pe deplin conștienți de responsabilitatea pe care această moștenire o reprezintă, o luăm foarte în serios și, desigur, vom oferi o performanță de top, pe care ne dorim ca spectatorii români cu greu să o dea uitării”.

St.-Petersburg-State-Ice-Ballet-1024x641 (1)

Începând din anul 1995, Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg aduce în fata publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheață: ”Frumoasa din pădurea adormită”, ”Lacul lebedelor” și ”Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum și ”Cenușăreasa” de Serghei Prokofiev. Acestea sunt titlurile cu care Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg a susținut peste 7.000 de reprezentații.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*