Ultimele Știri

Sindromul de oboseală cronică, boala care îi afectează pe români!

Sindromul de oboseală cronică se caracterizează prin oboseală intensă care durează mai mult de șase luni iar simptomele sunt: dificultăți de concentrare, tulburări de memorie, insomnie, migrene, depresie sau alergii și care apare tot mai frecvent în sezonul rece.

Peste 40.000 de români sunt afectați de sindromul de oboseală cronică

Sindromul de oboseală cronică se poate instala odată cu astenia de toamnă prelungită sau simptome similare răcelii.

Femeile, în comparație cu bărbații, sunt de până la patru ori mai predispuse la sindromul de oboseală cronică

Acestă suferință este favorizată de alimentația deficitară în nutrienți, de stres, infecții virale și fond imunitar slăbit. În această perioadă, este necesară o dietă echilibrată, susținută de un aport complex de nutrienți, pentru refacerea metabolismului energetic și a sistemului imunitar. Toamna Și la începutul iernii sunt diagnosticate cele mai multe cazuri cu sindrom de oboseală cronică. Deși această boală este, încă, în curs de cercetare, studiile arată că în lunile reci, în care apar răcelile, crește și numărul cazurilor de sindrom de oboseală cronică.

Sindrom de oboseală cronică – cauze

Deficiența de nutrienți din organism este una dintre cauzele afecțiunii sindrom de oboseală cronica. Alte cauze sunt stresul, sistemul imunitar slăbit și infecțiile.

Sindromul de oboseală cronică apare, de obicei, la adulții cu vârste între 20 și 50 de ani. Cu toate acestea, spun medicii, sindromul de oboseală cronică poate apărea la orice vârstă, chiar și în rândul adolescenților.

Doar 20 la sută dintre cei care suferă de sindrom de oboseală cronică ajung să fie diagnosticați de medic, iar asta din cauza simptomelor care pot fi confundate cu alte afecțiuni precum astenia prelungită, depresia și altele.

În Romania, prevalența sindromului de oboseală cronică este estimată la 41.094 persoane (…) În SUA, sunt patru milioane de oameni afectați de sindrom de oboseală cronică și multe alte cazuri nediagnosticate, iar în Marea Britanie, un sfert de milion de oameni, fapt care aduce această afecțiune în atenția cercetătorilor din întreaga lume, mai ales că factorii favorizanți arată că este o boală a omului modern.

Statisticile internaționale arată că prevalența globală a afecțiunii este estimată la 2,6 la sută, în timp ce în Europa sunt peste 1,2 milioane de pacienți diagnosticați cu  sindrom de oboseală cronică.

Tot conform statisticilor, 50 la sută dintre cei afectați de sindrom de oboseală cronică nu își pot continua activitatea profesională, în timp ce 40 la sută reușesc să continue să lucreze, însă doar cu jumătate de normă.

Cum putem trata această boală?

În perioada rece, când organismul este mai vulnerabil, specialiștii recomandă populației o dietă echilibrată, susținută de un aport de suplimente nutritive cu formule complexe, care să acopere toți micronutrienții esențiali pentru menținerea nivelului de energie și imunitate.

Pe lângă corectarea alimentației, sunt necesare adoptarea unui program cu exerciții de relaxare, masaj și exerciții fizice de cel puțin două ori pe săptămână, pentru îmbunătățirea calității somnului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*