Sindicatele din Educație, negocieri la Guvern pentru creșteri salariale

profesori

Sindicaliştii din Educaţie negociază din nou cu Guvernul, după ce, vineri, au refuzat oferta premierului, care a propus o creştere a salariilor cu 10% de anul viitor. Dacă nu vor ajunge la acord, sindicatele ameninţă cu proteste pe 1 iunie. 

Sindicaliștii din Educație sunt nemulțumiți de ordonanța salarizării unitare, care a adus majorări salariale pentru angajații din Sănătate nu și pentru cei din Educație. Pentru profesori, ordonanța prevede un sistem de bonusuri în limita a 2% din fondul de salarii. 

Sindicaliștii au cerut măriri salariale și au venit la întâlnirea de la Guvern cu o grilă care conține majorări salariale. 

Vineri, premierul Dacian Cioloș le-a propus sindicaliștilor o majorări salariale de 10 % începând cu luna august a anului viitor, ofertă oe care sindicatele au refuzat-o. 

„Ni s-a propus o creștere a salariilor în medie cu 10%, dar cam la calendele grecești, adică peste un an, un an și ceva, cu amendamentele că toate vor fi de acum croite, aranjate și va fi dată o ordonanță de urgență. Arhitectura salariilor va urmări întru câtva ceea ce s-a materializat la sănătate”, a declarat, vineri, Anton Hadăr, liderul Federației Sindicale din Învățământul Superior Alma Mater, la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria.

Sindicatele au avertizat că 15.000 de salariați din învățământ vor porni, pe 1 iunie, într-un marș de protest din fața Guvernului României către Palatul Cotroceni. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *