Sindicaliștii de la Sanitas se întâlnesc cu reprezentanții Ministerului Sănătății

protest medici

Sindicaliștii de la Sanitas se întâlnesc luni cu reprezentanții Ministerului Sănătății, anunță liderul sindical Marius Sepi.

Acesta a precizat că, în cazul în care nu vor fi soluționate solicitările, le va cere colegilor mandat în vederea declanșării unei greve generale.

Federația Sanitas a convocat luni o ședință extraordinară a Biroului Executiv pentru stabilirea planului de acțiune, ca urmare a „atitudinii sfidătoare” a miniștrilor Muncii și Sănătății, precum și a Guvernului, față de solicitările sindicatului, se arată într-un comunicat de presă al organizației sindicale.

„În săptămâna 8 — 14 august, reprezentanții Federației au purtat, în două runde, discuții cu miniștrii mai sus amintiți, referitor la posibilitățile de rezolvare a nedreptăților generate de OUG 20/2016. Negocierile au fost de multe ori foarte aprinse, iar membrii Biroului Executiv prezenți au fost asigurați, cu discursuri elaborate și calcule iscusite, că, spre exemplu, situația TESA din Sănătate nu se poate rezolva printr-o nouă OUG. Descoperim cu stupoare, la publicarea OUG 43/2016, că ceea ce nu este posibil pentru anumite categorii de salariați este posibil pentru altele. Descoperim că salariații din ministere sunt considerați a fi o categorie net superioară tuturor celorlalți salariați și că pentru ei orice este posibil, mai ales atunci când este necesară fidelizarea lor în pragul unor alegeri generale gestionate pentru prima dată în România democratică de o ‘administrație centrală apolitică'”, susțin sindicaliștii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *