Sindicaliștii de la SANITAS scot oamenii în stradă

  • Adrian Marinescu
  • 9 mai 2016
  • Social
Protest sindicalisti sanatate

Sindicaliştii Sanitas vor picheta luni şi miercuri Ministerul Muncii, marţi şi joi Ministerul Finanţelor, iar vineri Ministerul Sănătăţii, pentru a cere eliminarea discriminărilor salariale din sistemul sanitar şi din asistenţă social, ameninţând cu grevă generală dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

Acţiunile de protest vor avea loc în fiecare zi între orele 11.00 şi 13.00.

Federaţia Sanitas susţine că soluţionarea revendicărilor înaintate autorităţilor este prioritară pentru angajaţii din sistem şi aceştia vor continua toate acţiunile sindicale anunţate, până la găsirea unor căi de erzolvare a tuturor cererilor.

“Astfel, între 9-13 mai a.c. Federaţia Sanitas din România va organiza adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice. Totodată, federaţia va continua negocierile cu Ministerul Muncii, iar acordul semnat cu Ministerul Sănătăţii reprezintă în continuare baza tuturor negocierilor privind reglementarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar”, precizează Federaţia Sanitas.

Sindicaliştii spun că sunt deschişi dialogului şi negocierilor cu instituţiile statului care înţeleg importanţa apariţiei unei ordonanţe de urgenţă care să elimine inechităţile şi discriminările salariale din sistemul sanitar şi sistemul de asistenţă socială, ordonanţă care să se raporteze la situaţiile concrete şi reale ale sistemului.

“Sanitas va continua pichetările instituţiilor guvernamentale până când toate solicitările înaintate guvernanţilor vor fi rezolvate. Federaţia Sanitas din România atrage atenţia Guvernului României că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar lipsa de răspuns va fi amendată cu grevă generală. Este timpul să spunem STOP umilirii cadrelor medicale!”, precizează sindicaliştii.

Aproximativ 400 de sindicalişti din sănătate, educaţie şi administraţie publică au protestat, în 20 aprilie, la intrarea în Palatul Parlamentului, cerând majorarea salariilor şi rezolvarea problemelor apărute din cauza subfinanţării celor trei domenii.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, declara atunci, pentru News.ro, că angajaţii din sănătate sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare, dar şi de faptul că Guvernul nu a găsit până în prezent o soluţie pentru problemele lor.

Federaţia Sanitas a stabilit, în Consiliul Naţional, un calendar de proteste care include, pe lângă pichetele la miniterele Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, un miting în Capitală, precum şi greva generală în sistemul sanitar, dacă revendicările nu vor fi soluţionate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *