Ultimele Știri

Simona Halep va rămâne pe locul 3 WTA, Mitu va urca până pe 67

Simona Halep la French Open

Chiar dacă a fost eliminată încă din turul secund de la Roland Garros şi nu a putut să-şi apere cele 1.300 de puncte câştigate anul trecut ca finalistă, Simona Halep va rămâne pe locul trei în ierarhia mondială.

Parcursul româncelor în cel de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului s-a încheiat, iar punctele adunate sau pierdute le impun să migreze în clasamentul WTA. Mai puţin Simona Halep, care are actualmente 6.130 de puncte şi va rămâne a treia jucătoare din circuitul feminin, după ce Maria Şarapova a fost eliminată în optimi, iar Petra Kvitova le-a devansat pe ambele.

În cursa pentru titlul de la Roland Garros au rămas doar Serena Williams şi Ana Ivanovic din Top 10, care mai pot face careva modificări în fruntea clasamentului. Totuşi acestea nu o vizează pe Simona Halep, pentru că nu-i vor afecta a treia poziţie.

Astfel, după Roland Garros, Kvitova are 6.870 de puncte, iar Şarapova 5.950 de puncte, însă marea provocare vine la Wimbledon, unde cehoaica trebuie să îşi apere titlul câştigat anul trecut, iar constănţeanca –  cele 780 de puncte luate ca sfertfinalistă şi doar 240 pentru rusoaică.

Cel mai probabil, în urma rezultatelor de la Grand Slam-ul londonez, Simona Halep va rămâne de aceeaşi poziţie în clasamentul WTA.

Pentru Andreea Mitu, performanţa de a accede în optimile de la Roland Garros o va urca pe locul 67 în clasamentul WTA, cu 838 de puncte, după ce în urmă cu o săptamână se afla pe locul 100. 

Alexandra Dulgheru va cădea şapte poziţii în ierarhia mondială, până pe locul 58, în urma eliminării din turul secund de la Roland Garros, iar Irina Begu va urca pe locul 29 WTA, datorită celor 130 de puncte asigurate cu prezenţa în turul al treilea de la Paris.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*