Ultimele Știri

Simona Halep și Irina Begu nu vor participa la turneul de la București

Simoan Halep la București

Ediția din acest an a turneului WTA de la București nu le va avea ca protagoniste pe cele mai bine clasate românce, Simona Halep și Irina Begu.

Deși Simona Halep este deținătoarea trofeului de la BRD Bucharest Open, aceasta și-a anunțat neparticiparea din acest an încă după eliminarea de la Roland Garros. Turneul de la Mare Șlem de la Paris a fost ultimul turneu disputat pe zgură pentru constănțeancă, iar pe lista oficială a jucătoarelor, publicată miercuri, a treia jucătoare a lumii nu se regăsește.

La ultima conferință de presă după eliminarea de la Roland Garros, deși nu a fost întrebată în mod direct despre turneul de la București, Simona a precizat că ”măcar nu mai am alte turnee de  zgură anul acesta”, iar apoi, când a venit vorba despre programul ei următor, a spus că va merge la Birmingham, singura oprire pe care o va avea înainte de Wimbledon.

Chiar și acum câteva luni, Simona a sugerat publicului că nu va veni să-și apere trofeul de la București, fiind îngrijorată de schimbarea bruscă de suprafaţă, de la iarbă, la zgură și apoi hard.

„Este foarte greu pentru că o să am doar două turnee International şi trebuie să văd şi cum mă simt după Wimbledon. Atunci e mereu o perioadă grea şi să te întorci pe zgură e complicat, încurcă un pic sezonul de hard. Era mai bine dacă era în primăvară, să fie început de sezon de zgură, era mai avantajos pentru toată lumea”. 

Cel mai mare turneu de tenis, feminin, din România, va avea loc în perioada 11-19 iulie 2015, la Arenele BNR din București nu o va avea prezentă nici pe Irina Begu, de pe locul 30 WTA. În schimb, vor fi prezente pe tabloul principal Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, semifinalistă la ediţia de anul trecut, Andreea Mitu și Sorana Cîrstea, care a beneficiat de wild-card.

În aceste condiții principala favorită a turneului de la Bucureşti va fi Sara Errani (17 WTA), sfert-finalistă la Roland Garros, urmată de alte două italience, Roberta Vinci (38 WTA) şi Karin Knapp (42 WTA). Alte jucătoare cunoscute care vor veni în capitala României sunt Julia Goerges, Annika Beck, Aleksandra Krunic şi Silvia Soler-Espinosa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*