Ultimele Știri

Simona Halep și Alexandra Dulgheru au fost eliminate de la Roland Garros

Simona Halep la Roland Garros

Simona Halep a retrăit coșmarul de anul trecut de la US Open, când a fost eliminată în turul trei de către Mirjana Lucic Baroni. La fel ca și atunci, croata în vârstă de 33 de ani s-a impus în fața româncei în turul doi de la Roland Garros în doar două seturi, scor 7-6, 6-1.

Simona Halep a fost eliminată prematur de la cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului de Mirjana Lucic Baroni, scor 5-7, 1-6. Finalista ediției precedente de la Roland Garros a fost de nerecunoscut împotriva unei adversare care a abordat o tactică rapidă de joc. Meciul a durat doar o oră și 11 mnute.

Dacă în primul set, a treia favorită a Grand Slemului de la Paris a fost surprinsă de stilul agresiv al Mirjanei, în al doilea a renunțat la opțiunea de a găsi soluții și s-a declarat învinsă.

Statistica meciului din turul secund a vorbit de la sine, astfel că Lucic Baroni a reușit de 6 ori mai multe lovituri câștigătoare în comparație cu Simona Halep, iar procentajul punctelor câștigate pe serviciul propriu a fost de 80% pentru croata, în timp ce românca a acumulat abia sub 50%.

Surpriza neplăcută a eliminării îi pune în pericol poziția din clasamentul mondial, fiindcă în funcțiile de rezultatele Mariei Șarapova, Petrei Kvitova și Carolinei Wozniacki, Simona Halep poate ajunge până pe locul 5 WTA.

Alexandra Dulgheru la Roland Garros

Alexandra Dulgheru a suferit și ea o înfrângere în meciul cu franțuzoaica Alize Cornet, care a obținut victoria din turul secund de la Roland Garros, cu scorul de 6-2, 7-5.

Alexandra Dulgheru a pierdut duelul cu favorita gazdelor, Alize Cornet, la capătul unui meci disputat și cu multe momente interesante, care a durat aproape două ore. 

În primul set, românca și franțuzoaica au mers cot la cot până în game-ul 5, care le-a epuizat pe ambele jucătoare după 12 minute de lovituri interminabile. Dulgheru a avut de trei ori șansa să obțină primul break al meciului, însă adversara sa a luptat și a obținut adjudecarea serviciului propriu. Imediat după game-ul-maraton, Alexandra nu s-a mai regăsit pe terenul de tenis și a cedat toate mingile până la final.

În setul secund, românca a demonstrat un joc mai eficient, reușind să se distanțeze până la 5-2. Deși se părea că meciul se va decide în decisiv, franțuzoaica încurajată de o armată de fani a revenit la fileu și a recuperat avansul făcut de Alexandra, iar greșelile neforțate ale lui Dulgheru au accelerat obținerea victoriei în doar două seturi.

Pentru accesul în turul doi de la Roland Garros, Alexandra Dulgheru va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 50.000 de euro.

Cea mai bună performanţă pentru Dulgheru la French Open a fost în 2010, când ea a ajuns în turul al treilea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*