Ultimele Știri

Simona Halep s-a revanșat în fața Muguruzei și este în sferturi la Stuttgart

Simona Halep la Stuttgart

La un prim contact cu zgura în proba de simplu din acest sezon, Simona Halep a ieșit învingătoare. A doua favorită a turneului de la Stuttgart a trecut de primul hop și s-a calificat în sferturile competiției după o victorie muncită în fața ibericei Garbine Muguruza, scor 3-6, 6-1, 6-3.

Simona Halep a obținut prima victorie în fața adversarei de pe locul 20 WTA, în primul meci de la turneul german, care o poate readuce pe a doua treaptă din clasamentul mondial. Meciul de aproape două ore de pe terenul central din Stuttgart a reprezentat o frumoasă demonstrație de tenis de calitate între două jucătoare care și-au pasat siguranța și agresiunea din joc.

În primul set, Simona a început ezitant de parcă avea nevoie de un răgaz să-și amintească de jocul pe zgură. Muguruza nu a lăsat-o, iar datorită avantajului făcut în primul game, preciziei și inspirației a închis primul set cu scorul de 6-3 după 34 de minute.

În setul secund, greșelile forțate ale româncei au avut o tendință de scădere. Iberica a continuat tactica de ofensivă rapidă, însă oboseala s-a lăsat resimțită, astfel că Halep a profitat și a pulsat pentru a egala situația de pe tabelă. Simona a reglat mingile de retur, iar recompensa a venit cu șase game-uri consecutive. 

În decisiv, Muguruza a încercat să-și impună, din nou, jocul gândit agresiv, însă Halep a știut să gestioneze momentele critice și s-a folosit de gândirea de pe teren. Două break-uri i-au asigurat revanșa și s-a calificat în premieră în sferturi la Stuttgart, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3.

Halep şi-a asigurat un cec de 15.375 euro şi 100 puncte WTA prin această calificare, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre italianca Sara Errani şi kazaha Zarina Dias.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*