Simona Halep s-a calificat în turul trei la Roland Garros după un meci extrem de dificil

  • Adrian Marinescu
  • 25 mai 2016
  • Sport
simona halep

Jucătoarea Simona Halep, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 90 WTA, şi s-a calificat în turul al treilea al French Open.

Cu un serviciu destul de slab, Halep nu a avut o evoluţie cu care să iasă în evidenţă. Crispată şi puţin nervoasă, românca a fost nevoită să se întrebuinţeze serios ca să iasă dintr-un prim set complicat. Foarte tenace, Dias a condus cu 4-1, apoi Halep a revenit şi a servit pentru set la 5-4. Însă din nou jucătoarea din Constanţa a întâmpinat dificultăţi în a închide setul, care a ajuns în tie-break, câştigat de Halep la 5, după 55 de minute de la start.

Simona+Halep+2016+French+Open+Day+Two+Q-BpCk7lj7olDias şi-a pierdut încrederea şi precizia loviturilor, astfel că setul secund a fost controlat de Simona Halep, care s-a impus cu 6-2, după alte 28 de minute minute.

Halep rămâne în Asia în ceea ce priveşte adversarele de la French Open. După japoneza Nao Hibino şi Zarina Dias din Kazahstan, românca va întâlni în premieră pe o altă japoneză, cu tată haitian, Naomi Osaka, locul 101 WTA, în vârstă de 18 ani, care a învins-o, cu 6-3, 6-3, pe croata Mirjana Lucici-Baroni, locul 52 WTA.

Lucici-Baroni nu reprezenta o amintire plăcută pentru Halep, după ce anul trecut a eliminat-o pe româncă în turul al doilea, chiar pe zgura pariziană, iar în 2014, în turul al treilea al US Open.

Calificarea în manşa a treia este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 102.000 de euro şi cu 130 de puncte WTA.

Halep a atins anul trecut turul al doilea la French Open şi a fost finalistă la ediţia din 2014.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *