Ultimele Știri

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Beijing

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, după un meci dificil, câștigat cu scorul de 7-6, 5-7, 7-6 în fața nemțoaicei Andrea Petkovic.

Cel mai bun rezultat al Simonei din partea a doua a sezonului a fost obținut după o victorie dramatică la capătul unui meci în care a doua favorită a tuneului a făcut numeroase greşeli neforţate și a acuzat probleme medicale. 

După un prim set echilibrat, în care Halep a știut să se impună în tie-break și să se distanțeze rapid la 2-0 în setul secund, părea că succesul rapid îi este garantat, însă problemele la coapsa stângă i-au îngreunat deplasarea pe teren, iar Simona a cedat următoarele 5 game-uri. Apoi a revenit incredibil în joc și a egalat la 5-5, dar n-a putut evita pierderea setului secund. În al treilea set, românca a condus cu 4-0, dar inconstanța ei în joc a adus-o din nou în tie-break, acolo unde a știut să joace mai bine punctele importante. 

Performanța obținută îi asigură Simonei Halep 215 puncte în clasamentul WTA și 107 750 dolari, iar șansele de a ajunge la Turneul Campioanelor de la Singapore de pe locul 2 în lume, îi rămân intacte.

Pentru un loc în semifinale, Simona se va duela cu a noua jucătoare a lumii, Ana Ivanovic, iar pe cealaltă parte a tabloului se vor întâlni Maria Șarapova și Svetlana Kuznetsova.

În scurt timp, Simona trebuia să revină pe terenul de tenis pentru meciul din proba de dublu, alături de Reluca Olaru, unde urma să joace împotriva cuplului iberic Muguruza/Suarez Navarro, însă Halep a preferat să se axeze pe viitoarele meciuri de simplu și s-a retras.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*