Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 septembrie 2016
  • Sport
halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul WTA) a câştigat, sâmbătă, meciul disputat cu Timea Babos din Ungaria, în şaisprezecimile de finală ale turneului de la US Open.

Turneul este dotat cu premii totale în valoare de 22,102,700 de dolari.

Partida a durat două ore şi zece minute, primul set fiind unul în care Simona nu i-a lăsat nicio șansă adversarei mai slab cotate şi s-a impus, scor 6-1, după doar 26 de minute.

Lucrurile s-au schimbat începând cu actul doi, când Simona Halep nu s-a mai ridicat la nivelul  jucătoarei din Ungaria, care s-a desprins decisiv după o serie de break-uri, câștigând setul doi, scor 6-2.

Setul decisiv a început prost pentru Halep, care a fost condusă cu 2-0. A câştigat game-ul următor, însă Babos şi-a făcut serviciul şi s-a distanţat din nou. Simona a revenit şi a condus cu 4-3, însă s-a văzut egalată din nou, la patru. În final, favorita numărul cinci a turneului de la Flushing Meadows s-a impus, scor 6-4, după o dublă greşeală a lui Babos în ultimul game, conform Mediafax.

A fost un meci foarte greu, nu ştiu cum am reuşit să revin. Timea a jucat extraordinar în setul doi şi a avut 3-1 în setul trei. Am încercat să revin, să rămân concentrată şi să lupt în continuare, deoarece ştiam că va fi greu până la sfârşit. Am făcut tot ce putut şi mă bucur că am câştigat.

Am început bine meciul, ea a făcut câteva greşeli uşoare, apoi a lovit puternic şi s-a mişcat bine. Am încercat tot, am încercat să schimb tactica şi cred că de aceea am câştigat, pentru că am fost mai bună pe final”, a declarat Halep la finalul partidei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *