Simona Halep s-a calificat în finala de la Madrid

  • Adrian Marinescu
  • 6 mai 2016
  • Sport
halep

Simona Halep a învins-o fără drept de apel, în semifinalele turneului de tenis de la Madrid, pe australianca Samantha Stosur, cu 6-2, 6-0.

Este cea mai categorică victorie obţinută de româncă în această săptămână. În finală, Simona Halep o întâlneşte pe Dominika Cibulkova, din Slovacia. 

Primele trei game-uri ale partidei dintre Simona Halep, numărul 7 mondial, şi Samantha Stosur, numărul 23 mondial, nu i-au pregătit pe cei care au urmărit meciul penru ceea ce a urmat. Stosur a avut serviciul de debut. Halep a părut nervoasă şi a lovit cu racheta de teren în game-ul al treilea. Fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul şi scorul era 2-1 pentru australiancă. A urmat dezlănţuirea româncei care a câştigat următoarele 11 game-uri consecutiv şi a închis meciul cu 6-2, 6-0.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns până în finală. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru susţinere. Acest turneu este foarte special pentru mine, sper să câştig şi finala”, a spus Simona Halep la câteva minute după încheierea partidei.

Simona Halep şi Samantha Stosur s-a întâlnit până acum de 7 ori. Scorul general este 4-3 în favoarea româncei care a câştigat ultimele patru dispute consecutive.

În finala de la Madrid, Simona Halep o întâlneşte pe slovaca Dominika Cibulkova, cea care a eliminat-o, în sferturile de finală, pe Sorana Cîrstea. Pentru calificarea în finală, Simona şi-a asigurat un cec în valoare de 515.416 de dolari şi 650 de puncte WTA.

Simona Halep a jucat finala turneului de la Madrid şi în 2014, însă atunci a pierdut în faţa Mariei Şarapova.

Anul acesta, finala de la Madrid constituie cea mai bună performanţă a sa, după semifinalele de la Sydney şi sferturile de finală de la Indian Wells şi Miami.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *