Ultimele Știri

Simona Halep la Wimbledon: Sunt pregătită să încep turneul

Simona Halep

Înaintea debutului de la Wimbledon, Simona Halep a oferit câteva declarații în cadrul unei conferințe oficiale. A treia favorită la câștigarea trofeului de Mare Șlem de la Londra s-a arătat încrezătoare, mai ales că a început să simtă mai bine jocul pe iarbă.

A treia jucătoare a lumii va debuta marţi împotriva Janei Cepelova la turneul la care anul trecut a ajuns până în semifinale. Până atunci organizatorii turneului au organizat o serie de conferințe cu principalii favoriți.

„Cum te simţi pe iarbă?” a fost prima întrebare-șablon adresată de jurnaliști. „M-am antrenat din greu în fiecare zi. Mă simt bine, acum pot spune că simt bine jocul pe iarbă. Sunt pregătită să înceapă turneul”, a răpuns Halep.

Pentru că anul trecut a ajuns până în semifinale și a acumulat puncte WTA, presiunea pe umerii ei este mare, iar reeditarea performanței anterioare este incertă.

„E un alt turneu, un alt an. Aşa că trebuie să iau meci cu meci, să fiu foarte concentrată pe ceea ce am de făcut pe teren. E departe să mă gândesc că pot repeta acel rezultat. Vreau doar să joc în primul tur, să văd cum evoluez în acea zi şi să câştig cât de multe meciuri pot”, a spus Simona.

Deși la Roland Garros a fost nemulțumită că și-a acomodat stilul de joc pentru turneele de hard, care predomină calendarul tenismenelor, și acesta a fost momentul decisiv al clacării lui Halep, pentru Wimbledon se pare că Simona este pregătită.

„Îmi place să joc rapid, să stau aproape de linia de fund a terenului, să întâlnesc mingea devreme. Cred că sunt bine. Joc stilul meu, joc cu încredere. Mi-am îmbunătăţit serviciul şi asta mă poate ajuta pe iarbă”.

Simona Halep a declarat că încă nu-și poate imagina să câștige toate cele patru trofee de Mare Şlem într-un an: „Este foarte greu. Nu-mi pot imagina aşa ceva, pentru nu am câştigat nici măcar unul . Aşa că e foarte greu. Trebuie să fii foarte puternic din punct de vedere psihic. Dacă eşti în top, cu siguranţă ai jocul pentru a face aşa ceva. Dar mai greu este să gestionezi presiunea fiecărui meci, fiecărui turneu. Îţi trebuie multă experienţă să le câştigi pe toate, dar după mine e foarte greu să faci asta”.

Peste zece ani Simona Halep ar vrea să aibă un copil și nu neapărat să fie în locul Serenei Williams: „Deocamdată sunt foarte tînără, aşa că nu mă gândesc la retragere, ci la cum să joc cât mai mult şi cît mai bine. Aşa că atunci când o să mă simt obosită şi o să-mi pierd puterea de a juca tenis, o să mă opresc”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*