Simona Halep, învinsă în decisiv de Serena Williams în sferturile US Open

  • Adelina Mitrache
  • 8 septembrie 2016
  • Sport
Simona Halep vs Serena Williams la Miami Open

Simona Halep (România, favorită 5) a pierdut joi dimineaţă cel mai important meci din 2016, fiind învinsă de Serena Williams în sferturile de finală de la US Open, scor 2-6, 6-4, 3-6.

Simona Halep a pierdut în faţa Serenei Williams pentru a 9-a oară în carieră, scor 2-6, 6-4, 3-6 într-un meci contând pentru sferturile de finală de la US Open! Simona rămâne astfel cu o singură victorie în faţa Serenei, obţinută în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore 2014, dar constănţeancă lasă impresia că se apropie ca valoare de liderul mondial. Forţa superioară a americancei face însă diferenţa, poate în cel mai important meci disputat de cele două în circuit, iar Halep se mulţumeşte cu gândul că este prima jucătoare care îi ia set liderului mondial la US Open 2016, relatează ProSport.

Simona a fost crispată încă de la interviul acordat pe tunel, în drumul către arena Arthur Ashe! Halep a avut emoţii înaintea duelului cu cea mai puternică jucătoare din istorie, iar racheta i-a tremurat în primul set precum vocea la interviu. Nu i-a putut contracara jocul Serenei, fiind surprinsă de loviturile năucitoare ale liderului mondial! Halep a fost ezitantă, iar Williams a început în forţă, câştigând fără probleme primele trei game-uri. Constănţeanca s-a apropiat la 2-3, dar n-a putut menţine ritmul cu favorita principală, care a câştigat următoarele trei game-uri şi inclusiv setul, 6-2.

Setul al doilea a fost fără îndoială cel mai bun al Simonei din aest sezon. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a dominat-o pe Serena de pe linia de fund, jucând agresiv, variat, dar mai ales inspirat! După un game infernal de 12 minute prin care a egalat la 1, Halep s-a dezlănţuit şi a controlat aproape toate raliurile. E drept că a fost ajutată şi de Williams, care a greşit prea mult pentru standardele ei în manşa secundă! În aceste condiţii, break-ul reuşit de Simona în game-ul trei a fost decisiv, românca ţinându-şi serviciul până la finalul setului: 6-4.

Actul decisiv a fost unul ciudat, pentru că Halep şi-a scăzut brusc nivelul, iar două duble greşeli comise de favorita 5 în game-ul al doilea au anunţat dezastrul! Simona a părut stoarsă de energie după turul de forţă realizat în setul al doilea, iar Serena nu iartă o adversară aflată în suferinţă. Spre deosebire de primul set, în care a jucat slab din cauza mentalului, românca a clacat în decisiv pentru că n-a putut ţine pasul din punct de vedere fizic cu adversară pregătită de război. Halep şi-a cedat serviciul la 1-2, iar finalul nu a mai avut istoric: Williams şi-a făcut norma de aşi, reuşind 18 în total, a defilat cu serviciul şi a închis partida cu 6-2, 4-6, 6-3.
halep-williams
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *