Ultimele Știri

Simona Halep explică detaliat absenţa de la Fed Cup

Simona Halep în Porsche

România a reuşit o performanţă notabilă în tenisul feminin la nivel de echipe prin calificarea în Grupa Mondială la Fed Cup, după victoria de senzaţie în faţa Canadei (3-2). Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Irina Begu, Raluca Olaru şi căpitanul jucător Alina Tecşor au alcătuit o echipă de senzaţie, însă marea absenţă a fost reprezentată de Simona Halep.

Accederea în elita mondială de tenis, România a făcut-o fără Simona Halep, care a preferat să rămână în Europa şi să se pregătească de sezonul pe zgură. Criticile în adresa acesteia au curs, însă decizia jucătoarei de pe locul 3 în ierarhia mondială este motivată de continuarea şi menţinerea formei sportive excelente în care se află.

Deşi a fost suspectată că refuzul de a evolua pentru naţională a venit din cauza contractului cu Porsche, sponsorul turneului de la Stuttgart, Simona Halep a dezminţit aceste zvonuri.

M-au afectat, dar nu mi-au afectat tenisul. M-au afectat pentru că nu mi s-a părut corect ce s-a vorbit. N-am făcut alegerea asta pentru Porsche sau pentru altceva, am făcut-o strict pentru cariera mea şi pentru momentul în care sunt. Poate la anul nu o să mai fiu la acest nivel. Dacă sunt aici, trebuie să fac ceea ce cred că este util ca să fie bine pentru tot sportul românesc. Implicit, e bine şi pentru ţară. N-am văzut niciun fel de mare problemă că nu m-am dus, dar unele persoane au hotărât să vorbească aşa cum au vorbit. Sigur, fiecare e liber să spună ce doreşte„, a declarat Simona Halep.

Programul unei sportive de top e extrem de încărcat, iar totul este planificat în cel mai mic detaliu cu mult timp înainte. În aceste condiţii, Simonei chiar i-ar fi fost imposibil să meargă în Canada, pentru disputa din Fed Cup.

Obligaţiile pentru jucătoarele din Top 10 se fac înainte să înceapă anul următor, încă din noiembrie-decembrie. Atunci trebuie să anunţi toate turneele pe care le joci. Chiar s-a întâmplat să mă răzgândesc la un turneu şi să plătesc amendă pentru că nu am jucat. Am restricţii la turneele mici, iar pentru programul meu e dificil să joc în astfel de turnee. Nu mă ajută deloc la puncte. Cât despre feeling-ul meu, şi acum am făcut ce am simţit. Mi-am dorit să am o pauză după aceste turnee din America, la care nu mă aşteptam să am rezultate atât de bune. Şi, venind zgura, mi-era imposibil să plec la Fed Cup. Plus fusul orar, plus drumul, plus jucatul pe hard, apoi pe zgură. Mi-era imposibil. Aşa am simţit şi aşa am făcut. Aşa am luat deciziile până acum şi a fost bine. Sper să fie la fel şi de acum încolo„, a mai spus Simona.

Simona Halep va debuta diseară, după ora 21.00, împotriva ibericei Garbine Muguruza în turul secund de la Stuttgart, unde este a doua favorită.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*