Ultimele Știri

Simona Halep, eliminată rapid de Makarova

Simona Halep a fost învinsă categoric de Ekaterina Makarova, ratând calificarea în premieră a unei jucătoare din România în semifinalele de la Australian Open. În doar 68 de minute, rusoaica a rezolvat meciul de pe Rod Laver Arena în două seturi, scor 6-4, 6-0.

Simona Halep părea să fie aproape de a câștiga primul ei Grand Slam din carieră datorită formei excelente fizice în care se află în acest început de an până a o întâlni pe Ekaterina Makarova. Chiar dacă a avut un parcurs perfect până în sferturile de finală de la Australian Open şi victorii categorice în minimum de seturi în fața unor jucătoare mediocre, rusoaica de pe locul 11 WTA a știut s-o blocheze bine pe Simona și să-și impună jocul său pe teren, ceea ce a derutat-o pe româncă și i-a adus prima înfrângere din 2015.

Tennis Australian Open 2015

Încă din primul schimb lung de mingi dintre jucătoarea stângace și Halep, s-a observat jocul agresiv al rusoaicei și distructiv pentru româncă, care face numeroase greșeli neforțate și pierde primele trei game-uri din setul de debut din sferturi. La două break-uri pentru Makarova, Simona Halep a încercat să ţină mai mult mingea în joc, iar greşelile rusoaicei au început să apară. Sportiva noastră părea să revină după primul break reuşit, însă Ekaterina se distanţează din nou la 2 game-uri și îşi adjudecă primul set după 39 de minute, cu 6-4.

Simona Halep

În setul secund Simona Halep continuă să aibă mari probleme pe propriul serviciu și cedează din nou în fața Ekaterinei. Lipsa de concentrare a Simonei însoțită de cumulul de dublu greșeli îi permite rusoaicei să se distanțeze până la 0-3, iar soarta partidei părea să fie decisă. În game-ul 4 Simona irosește două şanse de break, însă pe riscul asumat al Makarovei, care câştigă game-ul cu cele două arme care i-au funcţionat perfect astăzi: primul serviciu şi returul. Până la final, Halep nu a făcut decât să-și mărească numărul de greșeli neforțate până la 31, iar Makarova să reușească calificarea în a doua semifinală consecutivă din cadrul turneelor de Mare Șlem, după succesul de la US Open din 2014.

Ekaterina Makarova

Ekaterina Makarova o va întâlni în semifinale de conaționala sa Maria Șarapova, în timp ce Halep și-a asigurat locul trei în ierarhia mondială cu cele 430 de puncte WTA și 241 000 de euro primite.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*