Ultimele Știri

Simona Halep: E greu să mă întorc acum în România

Simona Halep la wimbledon

Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de la Wimbledon de necunoscuta slovacă, Jana Cepelova, locul 106 WTA, scor 7-5, 4-6, 3-6. Românca a încercat să explice aseară înfrângerea suferită, însă s-a arătat afectată mai mult de criticile de acasă.

Simona Halep nu s-a simțit în apele sale la conferința de presă după meciul pierdut încă de la debut, spunând că din punctul de vedere emoțional nu se simte la sută la sută.

„Să fiu sinceră, nu am nici o stare acum, e greu să explic cum mă simt. Cum am spus şi la prima conferinţă, nu am avut nici o aşteptare de la acest turneu. Ştiam că va fi foarte greu pentru mine, dar nu credeam că o să pierd încă din primul tur. Ea a jucat un tenis agresiv, a luptat până la capăt. Viaţa nu e de fiecare dată bună cu tine. Dar am destulă putere să merg înainte”, a spus Halep.

Cel mai mare obstacol cu care a trebuit să se confrunte românca pe parcursul meciului a fost starea de nervozitate venită în urma executării numeroaselor greșeli neforțate.

„Sunt foarte nervoasă atunci când trebuie să închid meciul, mi s-a întâmplat şi la Biringham şi mi s-a întâmplat şi aici. Emoţional, nu cred că am fost acolo. Nu am reuşit să mă descurc. Sînt încrezătoare în jocul meu, dar emoţional şi ca putere interioară, nu cred că sînt sută la sută. Trebuie să învăţ să scot stresul din mine”, a zis Simona.

La finalul conferinței, Halep s-a arătat nemulțumită de criticile venite din România, astfel că va pleca în vacanță imediat după Wimbledon, deși obișnuia să se întoarcă în țară după fiecare turneu.

„E dificil să mă întorc acum acolo. Dar nu-mi mai pasă ce spun oamenii despre mine. E treaba lor dacă spun lucruri urâte, eu ştiu ce fac şi cât de mult muncesc în fiecare zi. Aşa că nu trebuie să explic nimănui ce fac. Joc pentru mine, pentru ţară pentru că acolo locuiesc. Am fost foarte surprinsă de reacţiile din ultimele săptămâni ale oamenilor din România, dar sunt obişnuită acum să aud lucruri rele despre mine. Nu mai e o problemă. Am un scop în viaţă şi acela se leagă de tenis, aşa că o să muncesc în continuare să-l ating”, a transmis Simona Halep.

Tot ieri, Andreea Mitu a pierdut în 52 de minute în fața Olgăi Govorțova, scor 1-6, 1-6. Astfel, doar Begu și Niculescu au acces în turul doi al Grand Slam-ului de la Londra. După ora 16:00, pe terenul 16, Irina o va întâlni pe Lesia Tsurenko (68 WTA).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*