Ultimele Știri

Simona Halep, despre Turneul Campionilor, relația cu Wim Fissette, Ion Țiriac și planurile de viitor

Într-un interviu acordat pentru ProTV, în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, Simona Halep a dezvăluit detaliile celor mai importante momente ale participării de la Turneul Campionilor, explicația despărțirii de antrenorul său Wim Fissette, relația profesională cu fostul tenismen și om de afaceri, Ion Țiriac, dar și despre planurile sale de viitor, inclusiv retragerea din circuitul de tenis feminin.

Participarea la Turneul Campioanelor a reprezentat pentru Simona cea mai importantă performanță din cariera ei de până acum. Românca a jucat finala de la Singapore cu Serena Williams în luna octombrie, iar despre parcursul ei a declarat:

„A fost un turneu deosebit pentru că a fost prima mea participare, mi-am dorit să ajung enorm acolo, și asta încă de la Sofia, din 2013, unde am câștigat. Am vrut să dau tot ce pot și chiar am dat, am ajuns în finală și mă bucur enorm. Așteptam cu nerăbdare să joc cu Serena, să bat una dintre surori. În primul meci cu ea am intrat relaxată și am încercat să o bat. Totdeauna m-a bătut, mi-am zis înainte, nu am avut de pierdut nimic, i-am zis lui Fissette că imi doream să nu pierd cu 6-0, 6-0.

Ea nu mă mai cunoștea așa de bine, de peste un an nu mai jucasem împreună. N-a fost sigur ziua ei cea mai bună. Dar să ştiţi că setul 2 a fost foarte greu. Cînd vede lumea 6-2 zice că a fost uşor, dar ghemurile au fost strînse. În al doilea meci a fost altceva, şi-a arătat forţa. Oricum, toată lumea ştia cine e Serena, când ea cîştiga Grand Slam-uri, eu doar mă jucam cu racheta.

Finala însa am pierdut-o înainte să intru pe teren. Am intrat foarte emotivă, tremuram înainte de meci, cred că asta mi-a dăunat. Eram foarte fericită însă la final pentru că totul s-a incheiat cu bine. Am încercat să mă bucur de moment, cu un trofeu mai mic în mână, dar nu mai contează. Mulți oameni m-au felicitat, mi-au spus că am un viitor în față luminos” a spus Simona Halep.

Simona+Halep+BNP+Paribas+WTA+Finals+Singapore+MIXw8_us-z4x

Despre meciul cu Ana Ivanovici, în care Halep o putea pe Serena Williams la un scor de 6-3, 6-3 pentru sârboaică, constănțeanca a explicat:

„Nici măcar o secundă nu m-am gândit să pierd cu Ana, pentru a scăpa de Serena. Eu oricum puteam pierde în semifinale, ața cum se putea întampla cu Serena, care chiar a fost foarte aproape să fie eliminată de Caroline Wozniacki. Eu așa am fost educată de mică, să intru în fiecare meci la victorie, să dau tot ce pot”, s-a expus Simona.

Simona Halep a anunțat planurile pentru viitorul apropiat sau îndepărtat, astfel că a declarat:

„Va urma un an foarte greu, voi avea multe puncte de apărat. Trebuie să joc pentru ceva. Am ajuns la un nivel foarte înalt şi trebuie să îmi propun să am nişte obiective ca să mă pot motiva.În primul rînd vreau să merg din nou la Singapore. Totul va începe de la primul turneu, care e pe 5 ianuarie.

E foarte greu să ajung numărul 1. Serena încă joacă! Nu ştiu sigur dacă pot cîştiga un Grand Slam. Trebuie să am şi noroc, să mă simt bine timp de 2 săptămîni. E greu să joci contra jucătoarelor din top 50 sau chiar 100. Şi eu cînd eram acolo îmi doream să le bat pe cele din fruntea clasamentului.”

Sunt sacrificii când faci tenis, renunţi la multe, la prietenii, la cluburi, la viaţa de liceu, care e cea mai frumoasă. Mai mergeam şi eu cluburi, dar îmi trebuiau 3 zile să îmi revin, aşa că am renunţat. Am timp după.

Plecam la 7 la antrenament, de multe ori cu taxiul pentru că tata nu se trezea. E foarte greu, oricum tenisul e foarte costisitor. Acum, mulţumesc lui Dumnezeu, pot să iau pe cine vreau, cînd vreau cu mine.

La 28-30 de ani vreau să mă retrag. Vreau să fiu generoasă cu mine, îmi doresc mult o familie, copii

Simona Halep la Singapore

Simona Halep a declarat, deasemenea, că a ales să se despartă de Wim Fissette pentru că vrea să aibă alături un antrenor român, în primul rând.

Eu am fost un produs 100% românesc. Eu am lucrat numai cu români, pînă la Wim Fissette. Am întrerupt colaborarea, a fost un an foarte bun. Am avut rezultate foarte bune. Îi doresc să urce cît mai mult în cariera de antrenor. Chiar trebuie să spun cum l-am anunţat? I-am dat mesaj şi i-am mulţumit pentru tot, dar el nu mi-a răspuns.

Eu vreau ca atunci cînd ne întîlnim la turnee, să vorbim, să fim aşa cum am fost, să rămînem prieteni. Viitorul meu antrenor va fi un român, sigur! Mie îmi place să am lîngă mine un om care gîndeşte la fel”, a explicat a treia jucătoare a lumii.

Deși s-a vehiculat că Ion Țiriac ar putea fi noul manager a Simonei, ea a dezmințit acest lucru:

„Profesional nu avem nimic împreună, pentru că managerul meu este și va rămâne Virginia Ruzici, care este de peste 6 ani managerul meu. Mă ajută cu sfaturi domnul Țiriac, pentru că îmi spune din experiența dânsului, ca manager și antrenor de top.

Îmi spune cum să joc și ce să fac înainte să plec la un turneu, sau chiar când sunt acolo, dacă și el este alături de mine. Mă ajuta enorm. Am ținut cont întotdeauna de sfaturile sale”, a clarificat tenismena noastră.

tiriac-halep

Detalii interesante despre pasiunile sportivei:

Am o slăbiciune pentru tenişi. Mereu îmi cumpăr, pe oriunde merg. Şi blugi! Chiar dimineaţă mi-a zis mama că am vreo 35 de perechi. Mă bucură doar să îi văd acolo, chair dacă nu prea am timp să îi văd.

De 5-6 ani stau în Bucureşti, nu în Constanţa. Familia vine mereu de la Constanţa să mă viziteze. Prefer să mă întorc în România după fiecare turneu, de aici îmi iau energia.

Pot să mă duc în tot felul de locaţii în lume, dar nu vreau. Îmi place să conduc mult. Mi-e frică de viteză, deşi uneori îmi place să o simt”.

porsche-simona-halep

Simona Halep a reușit în acest an să ajungă în finala turneelor de la Sinagapore, Roland Garros, Madrid și a cucerit trofeul de la Doha și București. Australian Open va fi primul Grand Slam la care va participa de anul viitor Simona Halep, unde anul trecut a reușit să ajungă printre sfertfinaliste. La momentul actual, Simona se află pe locul 3 în clasamentul mondial, după Serena Williams și Maria Șarapova.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*