Ultimele Știri

Simona Halep ar putea urca pe locul 3 WTA dacă se impune la Wuhan

simona-halep

Simona Halep, numărul cinci în clasamentul mondial şi a patra favorită la turneul de la Wuhan, are şanse să urce pe locul trei în ierarhia WTA, dacă va câştiga competiţia, după ce poloneza Agnieszka Radwanska a fost eliminată în sferturile de finală, de Svetlana Kuzneţova.

Agnieszka Radwanska (4 WTA) a pierdut contra Svetlanei Kuzneţova, scor 6-1, 6-7, 4-6, iar sportiva română originară din Constanţa este avantajată direct de înfrângerea din sferturi a polonezei. Halep are acum şansa de a urca de luni pe locul 3 WTA, pentru asta trebuind să-şi adjudece titlul de la Wuhan!

Simona Halep o înfruntă vineri pe Petra Kvitova (Cehia, 16 WTA) în penultimul act, de la ora 14:00, iar o victorie îi va asigura biletul pentru a 23-a finală a cariei, dar şi şansa de lupta pentru un salt de două locuri în ierarhia mondială. În cazul în care câştigă la Wuhan, Simona le depăşeşte pe Agnieszka Radwanska şi pe Garbine Muguruza în clasament. Halep ar acumula 5.537 de puncte şi ar devansa-o la mustaţă pe Radwanska (5.535 de puncte), în timp ce Muguruza are numai 5.246 de puncte. Constănţeanca nu va urca însă niciun loc dacă doar accede în finală, având nevoie să triumfe la turneul dotat cu 2,3 milioane de dolari pentru a le lua faţa celor două rivale.

Halep a realizat deja un obiectiv important la Wuhan, obţinând calificarea matematică la Turneul Campioanelor după accederea în semifinale. Simona a jucat perfect toate cele trei meciuri de până acum şi nu a pierdut niciun set, fiind singura favorită din primele 8 care nu a clacat. În acest moment, în lupta pentru titlu se află Simona Halep (favorită 4), Petra Kvitova (favorită 14), Svetlana Kuzneţova (favorită 9) şi Dominica Cibulkova (favorită 10).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*