Ultimele Știri

FOTO: Simona Halep accede lejer în sferturi la Australian Open

Simona Halep și-a egalat perfomanța reușită anul precedent la Australian Open și s-a calificat în sferturile primului turneu de Mare Șlem al anului, cu scorul de 6-4, 6-3, în fața belgiencei Yanina Wickmayer.

A treia favorită a turneului a acces cu ușurință în sferturile de la Australian Open, după două seturi care au durat doar o oră și 20 de minute. Încrederea și deplasarea perfectă pe terenul de joc i-a permis româncei să se califice în pre-penultimul act al turneului de la Antipozi, acolo unde o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova (11 WTA).

Încă din primul game al meciului, Halep a fost aproape de a reuși un break în fața Yaninei, însă aceasta a plusat pe serviciul său și a venit prima în avantaj. Însă nu pentru mult timp, fiindcă Simona a obținut celelalte game-uri consecutive, distanțându-se la 4-1. Forța și echilibrul româncei i-a permis să-și adjudece primul set, chiar dacă nu a excelat la serviciul propriu.

În setul secund cele două jucătoare au jucat la un nivel echilibrat, până când Simona a realizat o serie de break-uri în fața belgiencei vădit depășită din punct de vedere fizic pe terenul de la Rod Laver Arena. Scorul final de 6-4, 6-3, fiind stabilit pe serviciul Simonei.

Calificarea în sferturile de finală de la Australia Open îi asigură menţinerea pe locul 3 în clasamentul WTA, fiindcă risca să fie depăşită de Petra Kvitova dacă ar fi pierdut împotriva lui Wickmayer.

„Sunt mulţumită de nivelul de joc. Am jucat de cîteva ori cu ea, dar azi mi-am luat revanşa. Am jucat cel mai bun tenis al meu de până acum. Cred că mi-am îmbunătăţit mult jocul în ultimii doi ani. Am fost agresivă, am deschis bine terenul, cred că m-am descurcat foarte bine. Nu sunt foarte calmă pe parcursul meciurilor, dar încerc să rămân concentrată şi să mă bat pentru fiecare punct. Rămân mereu concentrată şi îmi fac jocul”, a explicat Simona la finalul partidei.

GALERIE FOTO:

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+RCHJYv32tjbx

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+_qFfLbYVmF1x

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+8DfGFC9vorix

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+hItkDiKADGex

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+JOIinwi7d1zx

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+X0oubhE17wTx

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+1DiN6f2NXfex

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+7HzMoGvL7Ycx

simona

Simona+Halep+2015+Australian+Open+Day+7+pb2MrvNIm2bx

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*