Ultimele Știri

Simona Halep a ratat calificarea în penultimul act de la Birmingham

Simona Halep la Birmingham

Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală de la Birmingham, după un meci disputat pe muchie de cuţit cu franţuzoica Kristina Mladenovic, scor 6-2, 0-6, 6-7.

Simona Halep a fost eliminată în sferturile primului său turneu de pe iarbă din acest sezon de Kristina Mladenovic la capătul a aproape două ore de joc intens. Pe suprafaţa care a avantajat-o de franţuzoaică, principala favorită a suferit a doua înfrângere din întâlnirile directe cu jucătoare de pe locul 43 WTA.

În primul set, Simona s-a impus cu un serviciu puternic şi cu un forehand care a funcţionat aproape perfect, în timp ce adversara sa a fost măcinată de greşelile neforţate.

În setul secund, situaţia de pe terenul principal s-a inversat, iar jocul lui Halep a fost de nerecunoscut, cu 5 duble greşeli şi alte 13 neforţate. Mladenovic a profitat dezorientarea sportivei noastre şi a trimis meciul în decisiv după şase game-uri câştigate consecutiv.

În ultimul set, duelul s-a intensificat datorită revenirii principalei favorite în paralel cu serviciul foarte bun şi deplasarea excelentă pe gazon a franţuzoaicei. S-a mers cot la cot până la 3-3, după care Mladenovic s-a impus pe serviciul propriu, iar Simona a clacat, forţată de două duble greşeli.

Românca a revenit cu re-break, după care s-au aventurat spre deciderea învingătoarei în tie-break, unde Simona Halep a ratat ultimele două mingi pe serviciul propriu şi a pierdut meciul.


Calificarea în sferturile de finală este recompensată la Birmingham cu 16.725 de dolari şi 100 de puncte WTA.

Următoarea competiţie la care va participa Halep va fi turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, care va debuta peste o săptămână.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*