Ultimele Știri

Simona Halep a luptat eroic și a cucerit trofeul de la Indian Wells

Simona Halep la Indian Wells

Simona Halep a cucerit cel de-al 11-lea și cel mai important trofeu din carieră la capătul unui meci dificil în fața Jelenei Jankovic, scorul final fiind stabilit după două ore și jumătate de 4-6, 7-5, 6-4.

Emoțiile au contat mai mult decât niciodată pe terenul principal de la Indian Wells în fața miilor de spectatori, dacă Jelena Jankovic a debutat foarte concetrată și sigură pe sine, Simona Halep a devenit controlată de nervii cauzați de greșelile neforțate. Cu câte un break de fiecare, cele două jucătoare s-au distanțat atunci când sârboaica a devenit mai agresivă și a mărit intensitatea mingilor trimise Simonei Halep, care nu a făcut față presiunii și a cedat setul cu 6-4.

În setul secund, Simona Halep a rămas cu aceleași emoții negative, mai ales când a servit greșit pentru a doua oară, iar Jankovic a profitat, trecând în avantaj. A treia favorită a recuperat abia în game-ul 6, cu un break făcut la zero. Imediat sârboaica a revenit cu un re-break. Următoarele game-uri fiecare jucătoare a pierdut pe propriul serviciu, doar datorită ultimului serviciu executat cu forță, românca a reușit să-și adjudece setul și să egaleze situația de pe tabelă.

Și astfel, se producea ceea ce Jelena Jankovic încerca să evite – decisivul. Jucătoarea în vârstă de 33 de ani a încercat să se impună prin experiența sa, însă deplasamentul Simonei i-a returnat mingile aproape întotdeauna înapoi. Se făcea 1-1, iar fiecare tenismenă reușea să câștige pe serviciul celeilalte de două ori consecutiv. Abia spre final și după intervenția antrenorilor lor, meciul se decidea pe rezistență. Jankovic a încercat să devină agresivă, însă Halep a returnat mingile provocării, cărora sârboaica nu le putea face față. Puterea fizică și psihică se epuizaze alături de nenumăratele greșeli neforțate, scor 4-6, 7-5, 6-4.

Simona Halep a devenit campioană la Indian Wells și în clasamentul Road to Singapore, care contează pentru Turneul Campionelor. Pe lângă asta, cel mai important trofeu i-a adus româncei 1000 de puncte WTA şi un cec în valoare de 900.000 de dolari.

„Este cel mai important titlu al carierei mele şi nu-l voi uita niciodată! A fost o finală fantastică, Sunt fericită. Îi mulţmesc lui  Victor, lui Darren, chiar dacă nu mai este aici, dar ştiu că mă aude şi domnului Ion Ţiriac care m-a susţinut pe tot parcursul turneului”, a declarat Simona la final.

Aplauzele au curs, precum și aprecierile lumii întregi.

GALERIE FOTO:

Simona Halep în finala de la Indian Wells

Simona Halep în finala de la Indian Wells

Simona Halep în finala de la Indian Wells

Simona Halep în finala de la Indian Wells

Simona+Halep+BNP+Paribas+Open+Day+14+e4bl-raqXiIx

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*