Ultimele Știri

Simona Halep a fost eliminată de la Wimbledon

Simona Halep la Wimbledon 2015

Simona Halep a produs surpriza zilei la Wimbledon, după ce a fost învinsă de Jana Cepelova încă din primul tur, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3. În schimb, Monica Niculescu s-a calificat în runda următoare, unde o așteptă pe a treia favorită pentru o nouă confruntare.

Deși toți prevedeau un nou duel românesc în turul secund de la Wimbledon, Simona Halep s-a oprit chiar din debutul pe iarba londoneză și consemnează al doilea eșec consecutiv de la un turneu de Mare Șlem.

În primul set, Simona Halep a oscilat de la un serviciu prost, la ancorarea cu lovituri câștigătoare sau chiar ași. Românca a reușit 3 break-uri chinuite în fața unei adversare, care s-a pliat după jocul făcut de a treia favorită. I-a smuls jucătoarei noastre două break-uri, însă Simona şi-a revenit, chiar dacă a solicitat un time-out medical şi şi-a făcut serviciul, care i-a asigurat primul set în dreptul său de tabelă.

În setul secund, părea că se merge de la egal la egal, însă slovaca a pulsat în game-ul 8 și i-a furat un break Simonei, care a trimis meciul în decisiv. În ultimul set, Simona a fost măcinată de greşelile neforţate provocate de stare de nervozitate, permițându-i Janei să se desprindă până la 4-1. În momentul crucial al meciului, Halep nu și-a revenit, iar Cepelova a închis meciul cu 3 mingi de break salvate consecutiv.

În urma acestui eșec, semifinalista ediției precedente de la Wimbledon va cădea în clasamentul mondial cel puțin până pe locul 5.


În turul următor, necunoscuta Jana Cepelova o va întâlni pe Monica Niculescu.

Monica Niculescu a reușit după două ore de joc să se impună în fața Monicăi Puig, scor 5-7, 6-3, 6-1. Din cauza unui moment de ezitare, românca a pierdut primul set după ce a condus cu 2-0, 3-1 și 4-2. În următoarele două, Niculescu a dominat jocul de pe Terenul 3, reușind nu mai puțin de 18 de mingi direct câștigătoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*