Ultimele Știri

Simona este prima semifinalistă și repetă performanța de anul trecut de la Indian Wells

Simona Halep la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în semifinalele turneului de la Indian Wells, după ce a învins-o cu 5-7, 6-1, 6-1 pe Carla Suarez Navarro. În penultimul act al competiției americane, a treia favorită o va întâlni pe câştigătoarea dintre Serena Williams şi Timea Bacsinszky.

Simona Halep a fost o nucă prea tare pentru Carla Suarez Navarro, deși iberica s-a simțit mai confortabil în prima partea a partidei, care a durat aproape două ore, scor 5-7, 6-1, 6-1 pentru româncă.

Multexperimentata Surez-Navarro a lansat o ofensivă încă de la primele game-uri jucate atât pe serviciul său, cât și al Simonei, reușind să ajungă până la 4-0, după care Halep și-a revenit. În mai puținde 10 minute, a treia jucătoare a lumii a trecut la atac, devenind mult mai agresivă cu returul și cu o gamă variată de alte lovituri câştigătoare, egalând-o pe iberică. Cele două au mers cap la cap până când Simona Halep a greșit pe serviciul ei și a cedat primul set.

În setul secund, iberica a debutat din nou cu un game câștigător, care de altfel a fost și singurul, pentru că Simona a prestat un joc consistent și cu mai puține greșeli neforțate, ceea ce a ajutat-o că preia controlul asupra jocului și să trimită partida în decisiv.

În ultimul set, Simona Halep a continuat evoluția superbă din setul secund, reușind să facă 3 break-uri în fața ibericei. Unicul moment de dezechilibru a reprezentat pierderea game-ului 3 pe sericiul propriu, însă după care românca a fost de neoprit, scor final 5-7, 6-1, 6-1.

„Sunt fericită că am câştigat astăzi. Ştiam că va trebui să mă bat pentru fiecare punct în faţa ei. Deschide unghiurile foarte bine şi e foarte greu să joci împotriva ei. Am avut emoţii în primul set, însă am reuşit să îmi revin. Acum abia aştept să joc cu numărul unu în lume”, a spus Simona Halep după încheierea partidei.

Simona Halep poate juca în semifinale cu Serena Williams, dacă liderul mondial o învinge pe Timea Bacsinszky, locul 26 WTA. Până atunci, cea mai tânără tenismenă rămasă în turneul de categorie Premier se bucură de recompensa de 220.230 de dolari şi cu 390 de puncte WTA pentru accesul în penultimul act de la Indian Wells.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*