Ultimele Știri

Simona a căzut pe locul 3 WTA, Begu, Dulgheru și Mitu – la cele mai bune clasări din carieră

Simona Halep la Roma

Simona Halep a pierdut, începând de astăzi, a doua poziţie din clasamentul WTA, fiind devansată de Maria Şarapova, ca urmare a rezultatelor de la turneul de la Roma.

Simona Halep s-a oprit în semifinalele competiției italiene, după ce Carla Suarez Navarro a învins-o cu 2-6, 6-3, 7-5. Ghinionul româncei a fost că Maria Șarapova a cucerit titlul de la Roma, iar punctajul acumulat de rusoaică a ajutat-o să urce în clasamentul WTA.

Astfel, Simona Halep, care avea 200 de puncte avans faţă de rusoaică la începutul turneului de categorie Premier 5, se află acum la 350 de puncte în spatele rusoaicei, iar în cadrul Grand Slem-ului de la Paris va fi favorita cu numărul trei.

Poziția secundă în ierarhia mondială era importantă pentru constănțeancă, fiindcă ar fi evitat-o pe Serena Williams până în finala de la Roland Garros.

Halep a ocupat locul 2 WTA, cel mai bun al carierei, timp de trei săptămâni.

Irina Camelia Begu la RomaIrina Begu a urcat un loc în clasament, bucureşteanca aflându-se acum pe 30 WTA, cel mai bun loc din carieră. Succes a fost realizat în urma optimile atinse la Roma.

Cel mai spectaculos salt l-a reuşit Alexandra Dulgheru, care a urcat 22 de poziţii în ierarhia WTA, până pe 50 WTA. Alexandra s-a bucurat de un plus de 190 de puncte, graţie sfertului de finală reuşit la Roma, pierdut cu 1-6, 0-6 în faţa Simonei Halep.

Andreea Mitu  ocupă, începând de astăzi, cel mai bun loc al carierei, 99 WTA, după o urcare de două poziţii.

Monica Niculescu a pierdut două locuri în clasament, situându-se de pe 67 WTA, până pe poziţia 69 WTA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*