Ultimele Știri

Sibiul, una dintre comorile României

Sibiul reprezintă una dintre cele mai frumoase zone ale României. Aici vin oameni nu numai din țară ci și turiști din alte țări, care se arată încântați de fumusețea unică a Sibiului. Dacă vreți să vă bucurați de peisaje minunate, acum, când vacanța se scurge rapid, Sibiul e orașul perfect.

Ceea ce îl face unic și ceea ce atrage numărul mare de turiști este încărcătura istorică pe care o deține. Este binecunoscut faptul că Sibiul a fost capitala Transilvaniei între anii 1692-1791 și 1849-1865 și este unul dintre principalele centre ale sașilor stabiliți în zonă. 

Sibiul a fost declarat oraș odată cu anul 1366. Aici a fost, de altfel, tipărită prima carte în limba română, în anul 1544.  Aceasta a fost ”Catehismul luteran”.

Creșterea influenței austriece, face ca Sibiul să devina capitala Transilvaniei, în anul 1692. Această perioadă a avut o mare însemnătate pentru ceea ce Sibiul avea să devină ulterior. Dovezi vii ale acestei perioade sunt Palatul Brukenthal și Biserica Romano-Catolică. Acestea sunt de altfel, unele dintre atracțiile principale ale Sibiului din zilele noastre.

Sibiul este de asemenea, orașul în care apare primul ziar din Transilvania, numit ”Theatral Wochenblatt”, în anul 1788.

Dacă aveți de gând să vizitați acest oraș, următoarele repere turistice v-ar prinde foarte bine.

Catedrala Evanghelică Sibiu

Biserica Evanghelica Sibiu - Luterana

Turnul Sfatului

sibiu-2

Casa cu Cariatide

cassa

Biserica Romano-Catolică

Biserica-Parohiala-Romano-Catolica-Sfanta-Treime-din-Sibiu-20110209094753

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*