Ultimele Știri

Sibiu împrumută 15 milioane de euro de la BERD, pentru modernizarea infrastructurii

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda un împrumut pe termen lung Primăriei Sibiu, în valoare de 67,5 milioane lei (15 milioane euro), pentru dezvoltarea infrastructurii, potrivit unui comunicat al instituției.

Împrumutul va fi folosit pentru reabilitarea a 25 km de străzi în zonele nou dezvoltate și modernizate ale orașului și pentru îmbunătățirea serviciilor de întreținere a drumurilor, prin atribuirea unor contracte multianaule către firme din domeniul privat.

Pentru îmbunătățirea serviciilor de mentenanță a drumurilor vor fi angajate companii private în baza unor contracte multianuale bazate pe criteriile de performanță.

Acesta este primul proiect în cadrul noului program al BERD pentru mobilitate durabilă și acces la transport regional, numit SMART (Romania Framework for Sustainable Mobility and Access to Regional Transport), care finanțează îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor de transport public în România, conform Profit.ro.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din România. Instituția a investit peste 7 miliarde de euro în România și a atras alte peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanțare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*