Ultimele Știri

Siberia cere federalizarea

Pe data de 17 august, în oraşul siberian Novosibirsk va avea loc o demonstraţie publică denumită „Marşul pentru federalizarea Siberiei”. Scopul acesteia este de a crea Republica Siberiană, ca parte a Federaţiei Ruse, cu drepturi egale cu ale altor regiuni autonome.

Locuitorii din regiunile siberiene au fost inspiraţi de evenimentele din estul Ucrainei, susţinând că, deşi ei trăiesc pe un teritoriu bogat, toate beneficiile resurselor din zonă sunt asumate de către anturajul lui Vladimir Putin, cel care vinde petrolul, gazele, lemnul şi alte resurse în străinătate, bucurându-se de sumele încasate în schimbul acestora .

De aceea, ei solicită stabilirea unei distribuţii echitabile între bugetele locale şi cele federale, precum şi o autonomie mult mai mare a autorităţilor locale.  Totodată, ei susţin că nu se bucură de aceleaşi drepturi pe care Putin le revendică pentru ruşii din Ucraina, respectiv nu au dreptul de a organiza referendumuri şi de a discuta despre independenţă pe teritoriul naţional.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*