Ultimele Știri

Și România marchează pe 21 martie Ziua Internaţională a sindromului Down

Astăzi este Ziua Internațională a sindromului Down. Aceasta a fost recunoscută oficial în 2011 iar din acest an, aceasta va fi marcată și în România.

De Ziua Internațională a sidromului Down se vor organiza mai multe evenimente dedicate persoanelor care suferă de această afecțiune.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi va organiza o masă rotundă pe tema drepturilor copiilor cu dizabilităţi intelectuale, manifestare care se va desfăşura în parteneriat cu Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar pe 22 martie se va desfășura un concert în beneficiul copiilor cu sindrom Down din România.

„Prin aceste evenimente ne dorim să arătăm publicului larg cât de departe pot ajunge copiii cu sindrom Down dacă au parte de servicii de asistenţă şi protecţie şi să marcăm începutul unei campanii de conştientizare a acestei problematici în România. Publicului larg îi transmitem mesajul că sindromul Down nu se ia, iar prejudecăţile pot fi depăşite. Factorilor de decizie le semnalăm potenţialul acestor copii, potenţial care se poate manifesta dacă beneficiază de o educaţie şi intervenţie bazate pe standarde individuale, evitând transformarea lor în asistaţi sociali”, a declarat preşedintele CEDCD, Mădălina Turza.

Scopul acestei manifestări este de a informa şi de a atrage atenţia societăţii şi autorităţilor asupra acestui sindrom, pentru dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de incluziunea socială a persoanelor cu Sindrom Down. De asemenea, se urmăreşte promovarea valorizantă a posibilităţilor persoanelor cu sindrom Down, punându-se accentul pe faptul că sunt parte a societaţii şi în condiţiile în care au un mediu adaptat – pot practica sportul, dansul, pot lucra, realiza obiecte artistice, aducându-şi astfel în mod constructiv aportul la dezvoltarea societăţii din care fac parte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*