Ultimele Știri

Sfera de sticlă care va revoluționa energia solară de pe Pământ

Un arhitect german, André Broessel, a văzut în mingea sa de cristal un viitor al energiei regenerabile. În cazul de față vorbim despre o sferă de sticlă, mai bine spus, o bilă gigantică din sticlă care se încadrează într-o margine din oțel. Această bilă nu reprezintă o jucărie, ci este o invenție revoluționară.

Ea concentrează atât lumina soarelui cât și  a lunii până la de 10.000 de ori, transformând capabilitatea de colectare a energiei solare, cu până la 35% mai eficientă decât metodele convenționale decât până acum.

André Broessel a fost finalist al galei de premii ”World Technology Network Award 2013” cu un design global, după care mai târziu și-a făcut cunoscută ultima sa invenție numită ”Betaray”, care poate concentra lumina difuză precum într-o zi înorată. Invenția sa a fost asemănătoare invențiilor din filmele cu personaje eroice.

Bila rotativă din sticlă, captează înăuntru energia soarelui și o concentrează într-o suprafață mică din panoul solar. Lentila bilei poate concentra și tranforma lumină difuză într-un punct mic de focusare, făcând-o mult mai ușor de întreținut și mai eficientă, asta însemnând mai puțin material pentru a crea diverse surse solare, majoritatea fiind create din silicon cristalin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*