Ultimele Știri

Sfânta Parascheva aduce milioane de euro în conturile hotelierilor

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva este un prilej bun pentru hotelieri de a-și rotunji veniturile. Vineri este aproape imposibil să mai găsești un loc de cazare în Iași, însă ofertele piperate nu lipsesc de pe internet. Pentru o noapte de cazare speculanții cer și câteva sute de euro, pentru un apartament.

Potrivit estimărilor, peste 70.000 de oameni au venit la Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. Pe lângă acest eveniment religios, la Iași mai are loc și un concert al formației Carla’s Dreams.

 Reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au precizat că fluxul de pelerini a fost constant inclusiv pe parcursul nopţii trecute, când temperaturile se apropiau de zero, fără însă a exista o coadă cu o durată mai lungă de aşteptare. Aseară, în jurul orei 17.00, încă exista o coadă de un kilometru a celor care doreau să se închine şi timpul de aşteptare era de aproximativ o oră, în cursul zilei de ieri fiind o medie de peste 1.000 de pelerini pe oră care s-au închinat la raclă. Acest lucru a atras însă de la sine şi o creştere a numărului de solicitări de prim ajutor.

În noaptea de miercuri spre joi, membrii echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi nu s-au confruntat cu cazuri deosebite. În schimb, în cursul zilei de joi, au fost patru cazuri de femei care au avut nevoie de asistenţă medicală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*