Serviciile de securitate irakiene au eliberat Fallujah, oraş ocupat de Stat Islamic

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 iunie 2016
  • Externe

Serviciile de securitate irakiene au eliberat vineri cea mai mare parte a oraşului Fallujah, care era sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă premierul Haider al-Abadi, potrivit Mediafax.

„Am promis eliberarea oraşului Fallujah şi l-am eliberat. Serviciile de securitate deţin controlul asupra oraşului, cu excepţia unei mici părţi, care va fi eliberată în următoarele ore”, a declarat şeful Guvernului de la Bagdad în direct la Televiziunea publică irakiană.

Oraşul Fallujah se află la 60 de kilometri vest de Bagdad şi era de circa un an sub controlul organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, care ocupă regiuni din nord-vestul Irakului şi din estul Siriei, unde a proclamat un „califat”, conform Mediafax.

„Liderii terorişti au făcut promisiuni, dar v-au abandonat. Nu veţi mai avea loc în actualul Irak”, le-a spus Haider al-Abadi combatanţilor organizaţiei fundamentaliste sunnite.

 „Reţeaua Stat Islamic a devastat oraşul Fallujah”, a declarat colonelul de poliţie irakian Abdelrahman al Khazali, citat de cotidianul The Washington Post.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *