Ultimele Știri

Serie de arestări în Bruxelles

Parchetul Federal belgian a confirmat că mai multe persoane au fost arestate în cursul zilei de vineri, în cadrul anchetei privind atentatele din martie, în timp ce presa belgiană a anunţat că Mohamed Abrini, căutat pentru atentatele de la Paris, a fost prins şi că el ar putea fi teroristul cu pălărie surprins de camerele de supraveghere de pe aeroportul Zaventem, relatează La Derniere Heure.

Potrivit unor surse din poliţie, Abrini a fost arestat în metroul din Anderlecht.

Cunoscut poliţiei pentru furturi şi deţinere de droguri, Abrini era căutat pentru complicitate la pregătirea atentatelor de la Paris. ADN-ul său a fost găsit în apartamentul din cartierul Schaerbeek de unde au plecat teroriştii kamikaze din capitala belgiană.

El era prieten din copilărie cu Salah Abdeslam şi, potrivit autorităţilor, ar fi stat o perioadă în Siria. Fratele său mai mic, Souleymane, s-a alăturat Statului Islamic în ianuarie 2014 şi a murit opt luni mai târziu.

Abrini a fost filmat cu două zile înainte de masacrul de la Paris împreună cu Salah Abdeslam, la o benzinăre din departamentul Oise, în drum spre capitala Franţei. El conducea un Renault Clio găsit după atentate la Paris.

Mai mult, Abrini şi Abdeslam au fost văzuţi împreună şi o zi înainte de atacuri.

O a doua persoană a fost arestată în cursul aceleiaşi operaţiuni. Ar putea fi vorba de O.K., o persoană văzută în compania lui Khalid El Bakraoui, kamikazele din metroul de la Bruxelles.

Potrivit RTBF, O.K. ar fi cumpărat valizele folosite la atentatele de la Bruxelles.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*