Ultimele Știri

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe amenință din nou UE și Republica Moldova

Serghei Lavrov

Rusia, prin intermediul ministrului de externe, Serghei Lavrov, avertizează că scenariul ucrainean s-ar putea repeta și în Moldova, iar Moscova speră că Uniunea Europeană este conştientă de consecințele negative ale unei asemena acțiuni.

„Sper ca Uniunea Europeană să conştientizeze influenţa nefastă a repetării scenariului care a avut loc în Ucraina, în Republica Moldova şi în Transnistria, iar planuri în acest sens există”, a afirmat ministrul rus într-o conferință susţinută în cadrul proiectului „Universitatea civică”, sub egida Rusiei Unite, partidul de guvernământ în Rusia.

Lavrov a mai spus că Ucraina ar încerca să „revizuiască principiile fundamentale ale procesului de reglementare transnistreană în favoarea autorităţilor de la Chişinău, mai ales în momentul actual când autorităţile moldovene sunt pe punctul de a face o cotitură nedemocratică”.

Declarațiile acestuia vin în consecința acțiunilor autorităților ucrainene de a securiza frontiera directă cu regiunea transnistreană și a alegerilor parlamentare din Republica Moldova din această toamnă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*