Ultimele Știri

Serbia refuză gazoductul rusesc Turkish Stream

serbia in uniunea europeana

Chiar dacă militarii sârbi vor lua parte la parada militară de 9 mai de la Moscova, vocile liderilor sârbi aprobă o apropiere faţă de Uniunea Europeană. În acest context sau nu, ieri, preşedintele Tomislav Nikolic a anunţat că renunţă implicarea în noul proiect energetic al Rusiei, gazoductul Turkish Stream, care ar asigura livrările de gaze spre Europa.

Turkish Stream, noul gazoduct Gazprom care va traversa Marea Neagră pentru a alimenta Europa se confruntă cu probleme încă înainte de a fi construit, după ce Serbia refuză să tranziteze gazul rusesc, având în vedere că nu se va alimenta de la această sursa, a declarat preşedintele Tomislav Nikolic pentru Interfax

Preşedintele sârb, care va participa la evenimentele de la Moscova de 9 mai, și-a exprimat opoziția la sancțiunile împotriva Rusiei, dar a menționat că, atunci când țara sa va deveni un stat membru al UE va respecta politica externă comună a UE.

Tot ieri, ministrul sârb al economiei, Zeljko Sertic a spus că 95 la sută din standardele industriei vecinilor noştri au fost aliniate la normele europene.

Gazprom a cheltuit circa 10 miliarde de dolari în ultimii trei ani pentru proiectul South Stream, însă odată cu tensionarea relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin a decis să renunţe la proiectul energetic, iar pentru a ocoli Ucraina se va orienta spre livrarea de gaz către Turcia, care implicit va continua până în ţările occidentale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*