Ultimele Știri

Serbia cere Ungariei să-și redeschidă frontiera pentru imigranți

imigranti

Ministrul sârb pentru refugiați Aleksandar Vulin a cerut marți Ungariei să-și redeschidă frontiera pentru imigranții din Orientul Mijlociu, închisă în cursul nopții de Budapesta, relatează AFP.

‘Cer Ungariei să-și redeschidă frontiera pentru imigranți. Cel puțin pentru femei și copii’, a declarat Aleksandar Vulin la punctul de trecere a frontierei de la Horgos unde așteptau circa o sută de imigranți.

El a afirmat că nu vede o soluție pe termen scurt. ‘Guvernul ungar nu dorește să-i lase pe acești oameni să treacă’, a adăugat ministrul sârb.

Punctul de frontieră Horgos-Roszke, principalul punct de trecere între Serbia și Ungaria și punct de intrare în Uniunea Europeană, a fost închis.

‘Dacă situația persistă la granița cu Ungaria, ei vor încerca probabil să meargă în Croația sau în România’, a mai spus Vulin.

Ministrul a precizat că autoritățile sârbe le-a propus imigranților blocați la Horgos ‘să-i conducă la centrul de primire’ din orașul din apropiere Kanjiza (nordul Serbiei).

‘Le-am pus la dispoziție autobuze, unii au acceptat, alții nu, nu îi putem forța’, a mai spus Vulin reiterând că ‘în niciun caz nu va fi folosită forța’ împotriva imigranților pentru a debloca punctul de trecere a frontierei de la Horgos.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*