Ultimele Știri

Separatiștii ruși au capturat trei ofițeri SBU

Serviciul de Securitate de Stat al Ucrainei are motive să creadă că separatiștii care au capturat trei dintre ofițerii săi de rang înalt, au acționat pe baza unei scurgeri de informații, spune Maryna Ostapenko, purtător de cuvânt al SBU (serviciul de informatii ucrainean).

Ofițerii SBU au fost capturați în orașul  Horlivka din regiunea Donetsk, pe 26 aprilie. Ei au fost apoi transportați la Sloviansk și sunt ținuți acolo, spune purtătorul de cuvânt al  SBU. Mai multe  publicații mass-media rusești au prezentat fotografii  și clipuri video cu trei oameni în lenjerie de corp prezentând  vânătăi, legate la ochi  și pline de sânge. Bărbații au mărturisit  jurnaliștilor ruși că sunt  ofițeri SBU cu o misiune în cadrul operațiunii anti-teroriste.


Militanții pro-ruși au pus actele lor de identitate pe masă , arătând că ei au reținut un  locotenent-colonel , un maior și un căpitan al departamentului de elită Alfa al SBU .

Agenția de presă rusă Itar-Tass a raportat că agenții au fost trimiși de la Kiev, cu scopul de al captura pe Igor Bezler , unul dintre liderii separatiști din Donetsk . Bezler este cetățean rus , agent  pentru serviciul de informații militare ruse, potrivit  SBU. Cei trei ofițeri au fost capturați din cauza unei scurgeri de informații , a relatat  Ostapenko.

” Am verificat și identificat persoanele responsabile,  în cazul  scurgeri de informații . Știam de ei și îi aveam sub supraveghere „, a spus ea . ” Sper că în curând vom fi în măsură să spunem cine a trădat mai exact , cum și pentru ce . ”

Ostapenko a adăugat că aproximativ 40 de persoane sunt reținute în prezent de către separatiști și ținuți ostatici în Sloviansk și a dat asigurări că forțele de securitate ale Ucrainei sunt la lucru pentru a le elibera . Ea nu a oferit nici un detaliu. Separatiștii au declarat că vor un schimb de ostatici și cer eliberarea militanților pro-ruși arestați  de SBU.  Ostapenko a spus că nu au existat astfel de negocieri cu separatiștii pro-ruși. Printre ostatici, există șapte membri ai misiunii de monitorizare militară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa ( OSCE ) . Ei au fost capturați la 25 aprilie și doar o persoană  a fost eliberată din motive medicale.  SBU a prezentat  o convorbire telefonică interceptată care ar fi demonstrat că detenția  observatorilor  OSCE a fost realizată din ordinele date de Igor Strelkov,  de asemenea, căutat  de către SBU . El este un ofițer rus de informații militare , care se află  în Sloviansk și al cărui nume real este Igor Girkin, spune Ostapenko.

Ostapenko a spus că SBU la prins pe  Igor Perepechayenko , adjunctul liderului  separatist din orașul Sloviansk , Viacheslav Ponomariov .  Într- un film de interogare Perepechayenko a demonstrat  SBU , că pe 22 aprilie, el a călătorit la Moscova cu un  zbor de linie pentru a da un interviu la un post de televiziune din Rusia și , de asemenea, pentru a obține instrucțiuni de la serviciile de securitate ruse .


„Mi-au dat 19.000 dolari de la Moscova și, de asemenea, dispozitive speciale”, a spus Perepecheyenko în clipul video. Ofițerii SBU au găsit în posesia lui Perepechayenko  un dispozitiv de interceptare a convorbirilor telefonice, primit  la Moscova.

Au existat aproximativ 40 de persoane reținute de către SBU pentru spionaj în Ucraina până în prezent, inclusiv 25 de cetățeni ruși. Dar mass-mediei ucrainene nu i s-a permis accesul la aceste persoane, provocând speculații că SBU exagerează. Ostapenko a spus că, spre deosebire de separatiști, SBU tratează deținuți bine. „Uită-te la ofițerii noștri cu sânge pe fețele lor si uita-te la Perepechayenko, care stă ca un om obișnuit la masă și doar vorbește”, a declarat ea pentru  Kiev Post.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*