Ultimele Știri

Separatiștii delimitează granița cu Ucraina cu sisteme de rachete sol-aer

sistem de rachetă strela-10 în donbas

Acordul de la Minsk din nou este încălcat de separatiștii proruși, care au amplasat sisteme anti-aeriene la 5 kilometri după linia de delimitare stabilită de comun acord.

În orice moment mai poate fi doborât un alt avion de linie care zboară deasupra zonei separatiste din estul Ucrainei, precum cel din iulie 2014, când o rachetă a doborât avionul malaezian Boeing 777 cu 298 de persoane la bord. Un sistem de rachete asemănător lansatoarelor BUK, cu care a fost doborât zborul MH17, a fost descoperit cu ajutorul unei drone de regimentul „Dnepr-1” la 5 kilometri după granița stabilită la Minsk.

Sistemul anti-rachetă mobil „Strela-10m2” descoperit de militarii ucraineni pe teritoriul aflat sub controlul separatiștilor, în apropierea localității Octeabri din regiunea Donețk, este conceput pentru a distruge ținte aeriene la altitudini joase, adică până la 5 kilometri.

Chiar dacă sistemul antiaerian are o rază mică de acțiune, amplasarea lui chiar la linia de delimitare între Donbas și restul Ucrainei încalcă prevederile acordului de la Minsk.

Regimentul de explorare „Dnepr-1” a raportat peste 500 de vehicule blindate, de artilerie, lansatoare de rachete sau alte arme interzise, ​​în special în imediata apropiere a orașului Donețk și Mariupol, ceea poate semnala o nouă regrupare a forțelor militare separatiste pentru o altă ofensivă.

Între timp, separatiștii fac antrenamente cu focoase de artilerie, iar un insurgent a filmat întâmplător momentul în care un obuz vine înspre el cu mare viteză. Chiar dacă a explodat într-un zid din imediata apropiere, unda de şoc a fost destul de puternică ca să-l arunce la pământ.

„Приліт” снарядуСепаратисити випадково зняли „приліт” снаряду у їхні позиції

Posted by hromadske.tv on lundi 18 mai 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*