Sentințe definitive în dosarul Petromservice: Câți ani de închisoare au primit Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca

Curtea de Apel București a pronunțat vineri sentințele definitive în dosarul Petromservice, unde prejudiciul este de 83 de milioane de euro. Sorin Ovidiu Vîntu a rămas cu aceeaşi pedeapsă ca în primă instanţă, în timp ce pedeapsa lui Liviu Luca a fost redusă cu trei ani. Acuzațiile din primă instanță erau de spălare de bani și delapidare.

Astfel, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la șase ani și două luni închisoare, iar principalii săi colaboratori, Liviu Luca, și Octavian Țurcan, la 6 ani închisoare cu executare, respectiv 5 ani și 10 luni închisoare.

Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani.

În iulie 2014, Tribunalul Bucureşti a pronunţat prima sentinţă, prin care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase ani şi două luni închisoare, pentru delapidare şi spălare de bani.

Fostul lider de sindicat Liviu Luca a primit, tot în primă instanţă, nouă ani de închisoare. În apel, încadrarea juridică a faptei pentru care fusese judecat a fost schimbată din infracţiunea de delapidare, în formă continuată, în infracţiunea de instigare la delapidare, în formă continuată. De asemenea, Liviu Luca nu are  dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de trei ani. Liviu Luca este considerat cel mai bogat sindicalist din România.

Hotărârea primei instanțe a fost contestată de o parte din inculpați (nu și Sorin Ovidiu Vîntu), iar procesul a continuat la Curtea de Apel, care a încheiat dezbaterile în urmă cu două săptămâni şi azi a anunțat decizia. Decizia în primă instanță fusese contestată de Luca Liviu, Ţurcan Octavian, Şupeală Gheorghe, Anagnastopol Zizi, Bohâlţeanu Ioan, Mihai Sorin, Negrutzi Bogdan-Radu, Raicovich Rino-Graziano, Rîmboacă Mihai-Viorel, Rîmboacă Răzvan-Florin și Braşoveanu Daniela-Lăcrămioara.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *