Senatul a permis Parchetului Militar să analizeze informaţii referitoare la Dosarul Revoluţiei

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 septembrie 2016
  • Social

Parchetul Militar a trimis o solicitare Senatului prin care cere să îi fie pus la dispoziţie raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, informaţii care sunt clasificate, conform Mediafax.

Vicepreşedintele PSD al Senatului, Ioan Chelaru, a declarat că Biroul Permanent al Senatului a decis luni să permită unor persoane cu „certificatul necesar pentru a studia aceste documente” de la Parchetul Militar să analizeze raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989.

„Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte a solicitat posibilitatea să îi fie puse la dispoziţie, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Acest raport şi documentele respective sunt clasificate însă noi am fost de acord, mi s-a părut firesc, să punem la dispoziţie Parchetului Militar toate aceste documente. Trebuie însă să trimită persoane calificate, care au pregătirea şi certificatul necesare pentru a studia aceste documente”, a precizat Chelaru după şedinţa BP.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 17 iunie, confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul Revoluţiei în urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *