Ultimele Știri

Senatul a permis Parchetului Militar să analizeze informaţii referitoare la Dosarul Revoluţiei

Parchetul Militar a trimis o solicitare Senatului prin care cere să îi fie pus la dispoziţie raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, informaţii care sunt clasificate, conform Mediafax.

Vicepreşedintele PSD al Senatului, Ioan Chelaru, a declarat că Biroul Permanent al Senatului a decis luni să permită unor persoane cu “certificatul necesar pentru a studia aceste documente” de la Parchetul Militar să analizeze raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989.

“Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte a solicitat posibilitatea să îi fie puse la dispoziţie, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Acest raport şi documentele respective sunt clasificate însă noi am fost de acord, mi s-a părut firesc, să punem la dispoziţie Parchetului Militar toate aceste documente. Trebuie însă să trimită persoane calificate, care au pregătirea şi certificatul necesare pentru a studia aceste documente”, a precizat Chelaru după şedinţa BP.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 17 iunie, confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul Revoluţiei în urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*