Ultimele Știri

Senatul a adoptat noul Cod Fiscal

senatori

Plenul Senatului a adoptat, astăzi, proiectul de lege privind Codul Fiscal, prin care Guvernul îşi propune reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice.

Proiectul de lege privind Codul Fiscal a fost adoptat, astăzi, în plenul Senatului cu 90 de voturi „pentru”, 4 abţineri şi 36 „împotrivă”.

Urmează ca proiectul de lege să ajungă în dezbatere la Camera Deputaților, camera decizională.Toți senatorii liberali care au fost prezenți în sala au votat împotriva proiectului, în afara de trei senatori care s-au abținut (Anca Boagiu, Marian Câmpeanu și Valeriu Todirașcu). Senatorii din UDMR au votat toți „pentru”. 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorivici, a declarat, în cadrul dezbaterilor din plen, că proiecul legislativ îşi propune „reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice”.

Senatorul Mărinică Dincă (PNL) a susţinut, în schimb, că noul Cod Fiscal este „fără viziune, este nelegitim, este mincinos şi pervers”.

Acesta a mai spus că este un Cod Fiscal nelegitim, deoarece în noiembrie 2014 peste 6 milioane de români au votat pentru programul politic şi economic al lui Klaus Iohannis, motiv pentru care senatorul i-a cerut preşedintelui „să retragă din respect pentru cei 6 milioane de români acest Cod Fiscal”.

Totodată, senatorul PNL a declarat că este un Cod fiscal împotriva românilor, deoarece creşte numărul de taxe şi ar duce la închiderea a şi mai multor societăţi comerciale.

El a explicat că documentul prevede mărirea impozitelor pe terenuri, clădiri şi maşini, astfel că preţul la alimente nu va scădea după reducerea TVA.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că se aştepta ca din partea grupului PNL să vadă o solicitare care se bazează pe ideea că noul Codul Fiscal este „un proiect liberal, dar noi vrem mai mult liberalism”.

„Ce-am auzit a fost o pledoarie pe care aş califica-o drept jalnică. Este regretabil că astăzi, în momentul în care discutăm un proiect de lege pe care nu numai eu, ci mediul de afaceri din toată ţara l-a calificat drept ultraliberal, grupul PNL să se posteze pe o astfel de poziţie, de respingere a Codului Fiscal”, a precizat Tăriceanu.

Proiectul de lege privind Codul fiscal, adoptat cu amendamente formulate în comisiile senatoriale, urmează să fie transmis Camerei Deputaţilor, forul legislativ decizional.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*